Citytrip Istanbul — 20 juni 2008

Bezoek je Istanbul, dan maakt het een wezenlijk verschil of je er een, twee of drie dagen voor kunt uittrekken. Stel op voorhand een programma op dat zeker haalbaar is. Wij helpen je een handje.

In 1 dag

Blijf in het Sultanahmet-district, de buurt met de meeste bezienswaardigheden. Breng een bezoek aan de Aya Sofia, de Yerebatan-cisterne en de Blauwe Moskee. Bewonder in de namiddag de schatten van het Topkapipaleis, en neem als er nog tijd over is de tram naar Emimönü. Hier kun je de Egyptische kruidenbazaar bezoeken. Wandel van daar de heuvel op naar de Grand Bazaar (gesloten op zondag). Hier heb je een beetje tijd om je onderhandelvaardigheden aan te scherpen.

In 2 dagen

Bewaar het bezoek aan het Topkapipaleis voor de tweede dag en geef jezelf zo meer tijd om te genieten van het programma van de eerste dag. Als je de eerste dag nog veel tijd hebt, neem dan de taxi naar de Chorakerk. Heb je iets minder tijd, ga dan naar het Mozaïekmuseum. Eindig de namiddag in een hamam (badhuis). Ga daarna iets drinken in de bar van je keuze.

Ga na je bezoek aan Topkapi de tweede dag meteen door naar het Archeologisch Museum van Istanbul. Neem na een broodnodige koffiepauze de bus naar het Militair Museum. misschien ben je wel net op tijd voor het optreden van de Mehterband, de oudste marsband ter wereld, om drie uur ’s middags. Wandel dan terug naar Taksim en vervolg je route langs de Istiklal Caddesi. Neem een lange pauze op de Bloemenmarkt of de Vismarkt. Sluit de dag af in een van de traditionele meyhanes van Beyoglu.

In 3 dagen

Volg de eerste twee dagen het programma van dag 1 en dag 2 en ga dan mee op een boottocht over de Bosporus. Neem voordat je aan boord gaat nog de tijd om de Egyptische kruidenbazaar, de Yeni-moskee en de Rüstem Pasha-moskee te bewonderen. Tijdens de cruise krijg je meer uitleg over wat er op de Europese en de Aziatische oever te zien is. Breng je laatste avond door in de buurtwinkeltjes en ga daarna nog voor een hartelijke Turkse maaltijd.

Gerelateerde berichten

admin