Citytrip Londen — 23 juni 2008

Londen is een leuke stad om met je gezin naartoe te trekken. Het loont wel als je je op voorhand informeert over wat er te doen is.

1. Jaarlijkse kinderevenementen

Januari: New Year’s Day Parade
Februari: Pancake Day Races
Maart: Saint Patrick’s Day
April : Easter Celebrations
Mei: museummaand
Juni: Trooping the Colour (verjaardag van de koningin)
Juli: Children’s Art Day
Augustus: Notting Hill Carnival Children’s Day and Kid’s Week
September: Open House London
Oktober: Punch and Judy Festival in Covent Garden
November: Bonfire Night and The Lord Mayor’s Show
December: Christmas fun

2. Mudlarks/rioolwerkers in het Museum of Docklands

Dit museum heeft een grote speelruimte voor kinderen beneden 12. Het overkoepelende thema is het leven in de dokken: lossen en laden, een lading wegen, spelen met grote nepbananen, een LDR-trein besturen…Om het museum te bereiken moet je trouwens zelf zo’n LDR-trein nemen (Docklands Light Railway).

3. Peter Pan-standbeeld in Kensington Gardens

Het bronzen beeld van Peter Pan staat in de Kensington Gardens, gelegen naast Hyde Park. De locatie is uitgekozen door de geestelijke vader van Peter Pan, J.M. Barrie. In het boek The Little White Bird vliegt Peter uit zijn kamer en landt naast het Long Water Lake, daar waar zijn beeld nu staat….

4. Foundling Museum and Coram’s Fields Playground

Het museum vertelt het verhaal van het Foundling Hospital, Londens eerste weeshuis. De toegang is gratis voor kinderen, maar volwassenen moeten entreegeld betalen. Elke zaterdag zijn er activiteiten voor het hele gezin en dan is de toegang voor iedereen gratis. Om de hoek is Coram’s Fields Playground, een grote speeltuin voor kinderen van alle leeftijden. Volwassenen moeten altijd vergezeld zijn van ten minste één kind…

5. London Dungeon

Deze attractie is de meest ijzingwekkende ter wereld. Een overzicht van 2000 jaar Londense gruwel, heerlijk griezelen voor kinderen!

6. Hamleys Toy Shop

Hamleys Toy Shop is de beroemdste speelgoedwinkel ter wereld: geopend in de 18de eeuw, zeven verdiepingen afgeladen vol met speelgoed. Een droomwereld voor kinderen!

7. London Zoo

London Zoo opende zijn deuren in 1827. De dierentuin is zo oud dat het woord ‘zoo’ hier zelfs zijn oorsprong vindt. De dierentuin staat in voor het behoud en de kweek van 130 soorten dieren. Er zijn massa’s gratis activiteiten voor kinderen. De dag zal er echt voorbijvliegen!

8. British Museum

Het British Museum opende in 1753 en is er trots op dat het al die tijd gratis is geweest. Er is zoveel te zien in dit museum dat je er gemakkelijk een hele week zou kunnen rondlopen. De collectie Egyptische mummies kan bij kinderen op veel bijval rekenen.

9. Horniman Museum

Het Horniman Museum in Zuid-Londen herbergt een schitterende natuur- en cultuurcollectie, plus een aquarium. Het is bovendien gratis.

10. Nog meer musea

Enkele toppers:

National Gallery op Trafalgar Square

De drie grote musea in South Kensington : Victoria & Albert, het Natural History Museum en het Science Museum.

In Oost-Londen: het Geffrye Museum en het V&A Museum of Childhood dat natuurlijk helemaal gewijd is aan kinderen.

Het Guards Museum heeft echte militaire uniformen die je kinderen mogen aantrekken waarna er een fotootje als aandenken gemaakt wordt.

Gerelateerde berichten

admin