Citytrip Rome — 25 juni 2008

Tijdens de heilige week voor Pasen maken katholieken van over de hele wereld een pelgrimstocht naar de verschillende basilieken van Rome. Ze komen allemaal samen op het grote Sint-Pietersplein om er de Paasboodschap van de Paus te horen. Op Goede Vrijdag is er van aan het Colosseum tot aan de Capitolijn een processie van het kruis.

In de zomer is de wijk Testaccio de place to be. Al wie jong en hip is zakt dan af naar deze prachtig bewaarde historische buurt in Rome. Vanaf 22.00 uur ’s avonds kun je je helemaal onderdompelen in de fameuze nightclubscene van de Italiaanse hoofdstad, hoewel het feest vaak pas veel later losbarst. In de zomer vinden er in Rome ook veel openluchtconcerten plaats, waaronder atmosferische jazzconcerten in de Villa Celimontana.

Van juni tot september is het weer tijd voor de Estate Romana, een verzameling zomerfestivals. Rome komt volledig tot leven met gratis concerten, outdoor cinema en veel meer. Op het eiland Tiberina in het midden van de Tiber kun je in juli en augustus genieten van een van de vele bars, de filmvertoningen in openlucht of de kraampjes afschuimen. Trastevere vormt tijdens het Festa di Noantri (20-28 juli) de achtergrond voor straattheater, handwerk- en voedselkraampjes.

In september blijven veel Romeinen en toeristen extra lang wakker voor de Notte Bianca (witte nacht). Musea, galerijen en winkels zijn dan open van 20.00 uur ’s avonds tot 8.00 uur ’s morgens. Overal in de stad vinden dan concerten en andere festiviteiten plaats.

Tot de openbare feestdagen in Rome behoren Bevrijdingsdag (25 april), de Dag van de Arbeid (1 mei), Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaart (15 augustus), Allerheiligen (1 november), het Feest van de Onbevlekte Ontvangenis (8 december) en de Dag van de Heilige Stefano (26 december).

Gerelateerde berichten

admin