Citytrip Rome — 25 juni 2008

Rome heeft een mediterraan klimaat. Het belangrijkste toeristische seizoen in Rome start rond Pasen en loopt tot oktober, met piekperiodes in de lente en de herfst, wanneer de tourbussen aankomen en de toeristen de stad inpalmen. De aangenaamste periodes zijn van april tot juni en van het midden van september tot oktober. Vooral de Romeinse ottobrate (vertaald als ‘mooie oktoberdag’) staat bekend om zijn zonnige en warme dagen.

In de zomer behalen de temperaturen ’s middags vaak meer dan 35°C. Maar in de zomer zijn er tal van buitenfestivals en concerten. Veel Romeinen gaan dan bovendien zelf naar de stranden en bergen, wat betekent dat er veel minder verkeer is en het stadscentrum minder druk is, wat het in zekere zin wel de moeite waard maakt de grote hitte te verslaan.

Als je in het hartje van de zomer in Rome bent, bezoek de bezienswaardigheden dan vroeg op de ochtend, neem een lange lunch en doe een dutje. Vertrek terug in de vroege avond, om een je voordeel te halen uit de koelere avond. Verzeker je ervan dat sommige restaurants en winkels in augustus de deuren sluiten.

De winters zijn gewoonlijk mild met weinig toeristen en een paar leuke evenementen rond kersttijd. In december bedraagt de gemiddelde dagtemperatuur 13°C. Van december tot februari kent de stad koud maar helder weer. Het is er zelden grijs en donker. De meeste regen valt in de maanden november en december.

Gerelateerde berichten

admin