Citytrip New York — 26 juni 2008

Wil je eens door New York wandelen en dit zo goedkoop mogelijk doen? Heb je geen zin om na een dure vliegreis naar New York ook nog eens veel geld kwijt te geraken? Dan is de onderstaande tekst zeker iets voor jou!

Je door de stad bewegen

De subway vormt de makkelijkste en goedkoopste manier om je snel door de stad te bewegen. Voor een dagpas betaal je ongeveer 7 dollar. De subway is een relatief veilig vervoersmiddel maar je kan je best wapenen tegen gauwdieven.
Daarnaast moet je je geen zorgen maken wanneer je de weg kwijt bent tussen al die grote gebouwen. De inwoners van New York zijn, zoals alle Amerikanen, trots op hun stad. Dit heeft als gevolg dat ze je dolgraag enkele tips geven om ergens snel te geraken.

Toeristische attracties

In New York zijn veel toeristische attracties vrij duur, maar je kan ook gratis leuke dingen doen in de stad. Zo kan je in plaats van het Empire State Building te bezoeken, het gebouw bewonderen van op een afstand. Zo moet je geen uur aanschuiven en spaar je ongeveer 15 dollar uit. Ook de Brooklyn Bridge kan je gratis bezoeken. Van hieruit heb je een prachtig zicht over New York.

Met de ferry kan je het Liberty Island, het eiland van het Vrijheidsbeeld, bezoeken. Het eiland is relatief groot en je kan er een prachtige wandeling maken aan de voet van het standbeeld.

De kleurrijke reclames van Times Square zijn, zelfs in de regen, prachtig om te zien. Daarnaast kan je ook Ground Zero gaan bezichtigen. Dit is allemaal gratis, je bevindt je immers gewoon op straat.

Entertainment

Niet alleen op toeristisch vlak maar ook op vlak van amusement staat New York hoog aangeschreven. Je kan op Broadway een wereldbekende musical volgen of op 5th Avenue in de duurste winkels gaan shoppen. Maar je kan ook goedkope alternatieven zoeken.

Wil je een Broadway show gaan kijken maar schrikken de ticketprijzen je af? Dan is er de TKTS booth, waar je heel goedkoop tickets kan kopen van musicals. Het enige nadeel is dat de shows meestal dezelfde dag nog plaatsvinden, dus op voorhand reserveren is moeilijk.

Wil je graag in het live publiek zitten van een tv-show? Dat kan en het is zelfs gratis. Veel shows zoals The Daily Show, Late Night with Conan O’Brian… spelen voor een publiek en zijn gratis. De plaatsen worden uitgedeeld aan de mensen die zich als eerste aanbieden.

Aan het Rockefeller Plaza, thuisbasis van NBC, hangt een groot tv-scherm waar je samen met honderden anderen televisie kan kijken.

Voor mensen die graag live muziek horen, zijn er in New York veel jazzclubs. Veel clubs vragen geen entree en bieden dagelijks livemuziek aan. Een nadeel is wel dat de drankjes in deze clubs ongelofelijk duur zijn.

Gerelateerde berichten

admin