Citytrip New York — 23 augustus 2011
Een citytrip naar veelzijdig New York

New York is een stad die tot de verbeelding spreekt. De stad is de grootste van de Verenigde Staten en draagt de bijnaam ‘Big Apple’. New York is de stad waar de eerste immigranten uit Europa voet aan wal zetten en kent dus een boeiende geschiedenis. Bovendien vind je in New York wereldberoemde musea en monumenten, maar ook vermaarde wijken die ieder hun eigenheid hebben.

New York, gelegen aan de oostkust van de VS, is een van de grootste en belangrijkste metropolen ter wereld. Het hoeft geen twijfel te lijden dat hier veel te beleven is. Of je nu enkele dagen of weken in New York verblijft, je zal er steeds nieuwe dingen blijven ontdekken!

Bij New York denken velen meteen aan het Vrijheidsbeeld. Dit kolossale monument is natuurlijk het symbool bij uitstek van New York, maar er valt nog zoveel meer te zien. New York bezit enkele van de meest vooraanstaande musea ter wereld, denk maar aan ronkende namen als het Guggenheim Museum, het MoMA en het Metropolitan Museum of Art.

De Big Apple is een echte smeltkroes van culturen. Als je door de stad wandelt, lijkt het wel alsof je op wereldreis bent. Ook de wijken van New York hebben allemaal een eigen uitstraling. Chinatown, Little Italy, SoHo, Brooklyn, The Bronx, je kan overal de typische sfeer van die wijk opsnuiven.

Bezienswaardigheden in New York

New York is een gigantische metropool en bovendien een van de meest tot de  verbeelding sprekende steden ter wereld. Naast beroemde monumenten waaronder het Vrijheidsbeeld vind je er musea van topniveau (MoMA, Metropolitan Museum of Art,…) , bekende parken als Central Park en natuurlijk hoge wolkenkrabbers als het Empire State Building of het Chrysler Building, die de skyline van de stad in sterke mate bepalen.

Weer in New York

New York kent een  gematigd continentaal klimaat. De winters zijn er lang en koud met temperaturen die ver onder het vriespunt kunnen zakken. Het zal er dan vaak regenen. Sneeuw komt ook regelmatig voor. De koudste maand van het jaar is januari. In de lente en de herfst kan je het weer het beste omschrijven als wisselvallig. Van temperatuur zijn deze tussenseizoenen wel vrij mild. De New Yorkse zomers zijn over het algemeen erg warm met temperaturen die stijgen tot 30°C en meer.

Gerelateerde berichten

Leen