Citytrip New York — 26 juni 2008

De wereldstad New York heeft veel te bieden, maar is boven alles een aards paradijs voor shoppers. Wij laten je alvast even watertanden…

Warenhuizen

Macy’s Herald Square is de grootste winkel ter wereld. Het is een icoon voor de Amerikaanse winkelmaatschappij. De winkel heeft zelfs zijn eigen bezoekersruimte waar je als leek van gidsen shoptips te horen krijgt.

Bloomingdale’s, ook gekend als ‘Bloomies’, is het centrum van moderne mode in New York. De regel “zien en gezien worden” geldt er als geen ander. Je kan er kleren en tassen van alle grote ontwerpers bezichtigen en natuurlijk ook kopen. Ook Bloomingdale’s heeft een eigen bezoekersruimte waar je als toerist terecht kan.

Saks Fifth Avenue is een van de trekpleisters van Fifth Avenue. Je vindt er de meest modieuze kleding voor mannen, vrouwen en kinderen. Ook wie op zoek is naar een trouwjurk of galakleding komt hier aan zijn trekken.

Fifth Avenue

Dit is waarschijnlijk de bekendste winkelstraat in New York. Er liggen chique winkels met de nieuwste mode op, alsook winkelketens. De bekendste winkels zijn de NBA Store, Nike Town en Elizabeth Arden Salon & Spa.

East Side of Manhattan

De belangrijkste Amerikaanse designerwinkels liggen in deze wijk. Ook vind je hier peperdure luxe-items die je nergens anders ter wereld vindt. Deze wijk biedt onderdak aan juweliers en kristalwinkels.

Grand Central Terminal

Dit is een historische hal die vroeger als verzamelplaats diende om het eten uit Europa op te slaan. Tegenwoordig barst het hier van de eetgelegenheden. Je kan er nieuwe en exotische dingen proeven. Dus ga gerust eens langs om in één van de restaurants te eten.

The Lower East Side

Dit historische Orchard Street Shopping District bestaat uit Orchard, Grand en Delancey Street. Vroeger woonden hier veel Oost-Europese immigranten. Vandaag vind je er unieke winkels en restaurants. Europese designers hebben van deze wijk hun thuisbasis gemaakt.

Lower Manhattan

Lower Manhattan bestaat uit grootwarenhuis Century 21 en de South Street Seaport. Dit is een bruisend centrum van winkels en restaurants die, hoe kan het ook anders, als grootste troef zeevruchten aanbieden. Vanuit deze wijk heb je prachtige uitzichten op de East River en de Brooklyn Bridge.

Harlem

Harlem werd vroeger steevast bestempeld als ‘gevaarlijk’, maar is tegenwoordig een wijk in volle bloei. Momenteel lijkt het op één grote bouwwerf omdat de wijk een opknapbeurt ondergaat. Te midden van al dit bouwgeweld ligt Harlem USA, een winkel- en entertainmentcentrum van maar liefst 27.000 vierkante meter.

Woodbury Common Premium Outlets

Ondanks het feit dat deze wijk op één uur van het centrum ligt, is dit de plaats om kleding aan lage prijzen te kopen in New York. Ongeveer 220 outletwinkels bieden je de ruimste kledingkeuze voor het hele gezin.

Gerelateerde berichten

admin