All-in vakanties — 01 juli 2008

Veel reiswebsites en reisagenten toveren graag met het woord ‘all-in’ of ‘all-inclusive’. Letterlijk betekent dat dat je één bedrag betaalt voor je vakantie, waarin alles inbegrepen is. Tijdens je vakantie zou je je dus geen zorgen meer moeten maken over geld. Toch is het altijd beter dieper in te gaan op wat all-in precies inhoudt voordat je besluit te boeken.

Wat krijg je?

Normaal zitten in een all-in vakantie je vliegticket, je overnachtingen, het entertainment ter plekke en al je maaltijden inbegrepen. Maar de kleine details zijn afhankelijk van de reisagentschappen, websites of luxehotels waar je je reis boekt. De meest volledige all-in vakanties vind je bij de cruises. Daar worden zelfs de tips en de drankjes meegerekend in de prijs. Strandhotels- en resorts bieden vaak all-in vakanties aan waarin je je overnachtingen, entertainment, heenreis, fooien en bepaalde dranken in de prijs inbegrepen zijn.

Bereid je goed voor

Wees niet te verlegen om na te vragen wat er precies in je all-in vakantie inbegrepen is. Je kunt beter goed voorbereid zijn dan op je vakantie voor problemen te staan komen. Denk zeker aan het transport. Vraag of er een gratis shuttlebus is of dat je moet betalen voor een taxi. Ook belangrijk is het eten. Zijn alle maaltijden inbegrepen of alleen het ontbijt en het diner? Op sommige plaatsen zul je zelfs gratis snacks krijgen, terwijl je op andere plekken er wel voor moet betalen. Neem zeker wat geld mee voor souvenirs en noodgevallen.

Ga ook eens na of er speciale deals zijn die op jouw situatie van toepassing zijn. Zo zijn er all-in vakanties voor families, singles of golfspelers. All-in vakanties kunnen drie dagen tot drie weken duren, vraag dus ook hoe lang de reis zal duren.
Als je ver op voorhand boekt, vraag dan zeker ook hoe het zit met annulaties. Misschien krijg je alles wel terug als je om bepaalde redenen moet afzeggen, maar vraag ook dan na tegen welke datum je moet annuleren om een volledige terugbetaling te krijgen.

Gerelateerde berichten

admin