Side — 02 september 2011
Excursies vanuit Side

In Side zelf, met zijn geweldige stranden, ruïnes uit de oudheid en vele winkeltjes, bars en restaurantjes, is het al heel moeilijk om je te vervelen. Maar ook in de omgeving van Side kan je heel wat leuke uitstappen maken, zowel actieve en avontuurlijke excursies als excursies om de cultuur en de geschiedenis van de streek beter te leren kennen.

In de omgeving van Side, dat zelf wel eens omschreven wordt als een groot openluchtmuseum, liggen verschillende steden met boeiende archeologische bezienswaardigheden. In Aspendos, een oude handelsstad, is vooral het unieke amfitheater, het best bewaarde uit het Romeinse tijdperk, de moeite. In Perge kan je oude ruïnes van een stadion, een theater en stadspoorten bewonderen. Hoog in de bergen ligt Termessos, een oud-Romeinse stad met een indrukwekkend theater dat uitgehouwen is in de rotsen.

Op zo’n 1,5 uur rijden van Side ligt Antalya, de aantrekkelijke kuststad met zijn fraaie oude centrum en haventje. Antalya is een grote stad, ideaal om een dagje te shoppen, eens lekker uit eten te gaan, van een terrasje te genieten of het uitgaansleven in te duiken.

Niet ver van Side liggen de watervallen van Manavgat, een stad op vijf kilometer van Side. De excursie naar de watervallen kan je vanuit Side ook maken op een boot. Ben je een natuurmens, dan kan een uitstap naar het Taurusgebergte nabij Side natuurlijk niet ontbreken. Het  Kuprülü Ravijn is er erg indrukwekkend. Je kan er zelfs aan wild water rafting doen.

Gerelateerde berichten

Leen