Side — 02 september 2011
Side, strandvakantie met vleugje cultuur

Side is een populaire zon-, zee- en strandbestemming, gelegen op een schiereiland aan de Turkse Rivièra. Maar dit voormalige vissersdorpje heeft nog veel meer te bieden. Side heeft een rijk verleden waarvan nog vele sporen terug te vinden zijn. Eigenlijk is het stadje een groot openluchtmuseum vol ruïnes uit de oudheid.

De blikvanger van Side is zonder twijfel het  prachtig bewaarde, imposante 2000 jaar oude Romeinse theater. Maar ook de Apollotempel, de Agora, de grote oude stadspoort en de stadsmuren zullen de geschiedenis- en archeologieliefhebbers doen watertanden. Side stond in de oudheid bekend als piratennest en had toen een grote slavenmarkt. Ook een bezoek aan het archeologisch museum Necropolis is een must.

Net buiten het centrum van Side vind je schitterende, goudgele stranden. Het is er heerlijk om relaxed in de zon te liggen, te zwemmen of watersporten te beoefenen. Hoe verder je van het centrum gaat, hoe rustiger de stranden worden.

Side ligt in een magnifieke omgeving van katoenvelden, bloementuinen en sinaasappelboomgaarden. Een fraai souvenir vinden kan in Side met zijn knusse winkelstraatjes geen enkel probleem zijn. Ook het uitgaansleven is er bruisend.

Gerelateerde berichten

Leen