Side — 02 september 2011
Een hemelse vakantie in Side

Side is een populaire badplaats aan de Turkse Rivièra. De zandstranden zijn er ronduit schitterend. Het stadje, vroeger een vissersdorpje, is prachtig gelegen in een kleurrijke omgeving met katoenvelden en sinaasappelboomgaarden. De stad bestaat al sinds de oudheid en de sporen daarvan kan je nog steeds bewonderen.

Side, een badplaats op 80 kilometer van Antalya, heeft alles in huis om een droombestemming te worden voor je vakantie. Eigenlijk kunnen we de stad opdelen in twee: het oude Side, dat wel wat wegheeft van een groot openluchtmuseum. Hier kan je de ruïnes van het oud-Romeinse Side bewonderen: een theater, de Apollotempel, een stadspoort en stadsmuren.

Het nieuwe Side is het deel van Side vol restaurants, winkels, bars en uitgaansgelegenheden. Het is er in de zomer altijd gezellig druk. Net buiten het centrum kom je kilometers lange, brede stranden tegen. Ideaal voor zonnekloppers en watersporters.

In de omgeving van Side kan je enkele belangrijke archeologische sites bezoeken, maar je kan bijvoorbeeld ook het mooie Taurusgebergte intrekken of enkele dorpjes bezoeken om het Turkse leven beter te leren kennen.

Dit alles, gecombineerd met erg kwaliteitsvolle hotels en de Turkse gastvrijheid  maken van Side de gedroomde vakantiebestemming.

Gerelateerde berichten

Leen