Side — 02 september 2011
Bezienswaardigheden van Side

Side wordt wel eens bestempeld als een groot openluchtmuseum aan de Turkse Rivièra. De stad bestaat al sinds de 7de eeuw voor Christus. Van de beschavingen die de stad in de loop der eeuwen bewoond hebben, vallen nog veel overblijfselen te bewonderen. Het Romeinse theater van de stad is daar een van.

In de oudheid stond Side bekend als piratennest met een belangrijke internationale slavenmarkt. Na de inval van de Arabieren, verhuisden de inwoners van Side naar Antalya. Pas in de 19de eeuw werd het weer bewoond. Het idyllische vissersdorp van toen is nu uitgegroeid tot een aantrekkelijke badplaats.

De antieke ruïnes behoren tot de belangrijkste bezienswaardigheden van Side. Het goed bewaarde Romeinse theater, het Agora, de Apollotempel en de grote stadspoort en stadsmuren zullen iedereen imponeren die in geschiedenis geïnteresseerd is. In het archeologisch museum van Side kan je nog meer vondsten bewonderen.

De omgeving waarin Side gelegen is, met de  katoenvelden en de sinaasappelboomgaarden, is prachtig. Ook de kilometerslange zandstranden zijn echt plekken om bij weg te dromen.

Ten slotte is het ook nog mogelijk vanuit Side uitstapjes te maken naar bijvoorbeeld de grotere  kuststad Antalya, de oude handelsstad Aspendos met zijn archeologische sites of Perge.

Gerelateerde berichten

Leen