Citytrip New York — 30 juli 2008

Dat New York dé stad bij uitstek is voor mode, cultuur, film, muziek en shopping weet iedereen wel. Maar wist je dat New York ook tal van prachtige parken herbergt?

Central Park

Het bekendste park is wellicht Central Park. Het park bevindt zich in het hartje van Manhattan en werd in 1859 ontworpen door Frederick Law Olmstead en Calvert Vaux. Vergelijk het met een enorme jungle met grote open groene ruimten en een onwaarschijnlijke natuurlijke schoonheid. Het park staat dan ook in schril contrast met de luidruchtige stad die het omsingelt.

Prospect Park

Ook Prospect Park werd ontworpen door Frederick Law Olmsted en Calvert Vaux. Dat verklaart meteen haar groen en ruimtelijk karakter. Het park bevindt zich in Brooklyn en lokt jaarlijks zo’n zeven miljoen bezoekers. Dat komt mede door de talrijke evenementen die in Prospect Park doorgaan. Philharmonic in the Parks en Metropolitan Opera in the Park zijn slechts een greep uit het (ruime) aanbod. Met Nieuwjaar kan je er bovendien een prachtig vuurwerkspektakel aanschouwen.

Bryant Park

Net zoals Central Park bevindt Bryant Park zich in het hartje van Manhattan. Het park biedt haar bezoekers hemelse rust ondanks het feit dat het omgeven wordt door het drukke zakenleven van New York. Op het zuidelijke einde van het park kan je de publieke bibliotheek terugvinden. Ook in Bryant Park worden tal van populaire evenementen zoals openluchtfilms en ijsschaatsen georganiseerd.

Union Square Park

Union Square Park bevindt zich nabij 14th Street en 17th Street. In de zomer worden er tal van evenementen georganiseerd, gaande van concerten en yogasessies tot spetterende dansshows. Bovendien worden er wekelijks gratis wandeltours aangeboden én heb je in heel het park gratis wifiverbinding .

Washington Square Park

Het Washington Square Park dateert uit 1828, maar voor die tijd was het een kerkhof. Hét uitgangsbord van het park is de Washington Arch. De arcade werd ontworpen door Stanford White naar aanleiding van de zegening van George Washington in 1885.

Madison Square Park

Madison Square Park kan je terugvinden in het Flatiron District tussen Madison and Fifth Avenue, vanaf de 23rd tot de 26th Streets. Het park dateert uit 1847 en werd vernoemd naar voormalig president James Madison. Net zoals de andere New Yorkse parken biedt Madison Square Park haar bezoekers tal van (gratis) activiteiten aan.

Hudson River Park

Hudson River Park bevindt zich ten westen van Manhattan. Het park heeft veel fietsroutes langs de Hudson River en biedt zo vooral vertier aan fietsers. Maar ook andere bezoekers komen ruimschoots aan hun trekken door het gevarieerde aanbod aan activiteiten.

Gerelateerde berichten

admin