All-in vakanties Cruises — 30 juli 2008

Wil je echt relaxen tijdens je vakantie zonder je druk te hoeven maken om vliegtuigtickets of het juiste hotel? Geniet je stiekem meer van het uitzicht onderweg dan van de eigenlijke bestemming? Dan is een cruise misschien wel iets voor jou. Maar hoe weet je nu welke opties er allemaal zijn? En wat houdt zo’n all inclusive cruise nu eigenlijk in?

De eerste keer

De cruise-industrie is booming. Meer en meer mensen kiezen voor een rustige vakantie met een zacht zeebriesje. En waarom ook niet? Met uitzondering van trektochten is dit een van de weinige reizen waarbij de bestemming van minder belang is. De reis op zich, de weg die je aflegt, daar draait het bij een cruise voornamelijk om. Toch schrikt dit soort vakanties mensen af omdat ze niet goed weten waar ze allemaal op moeten letten als ze boeken. Je dient immers op voorhand te beslissen welke uitstappen je zult maken wanneer het schip aanmeert in een haven, aan welke animatie je wenst deel te nemen, enzovoort. Omdat die keuze niet altijd even gemakkelijk is, spelen de touroperators daar handig op in en stellen ze een all inclusive reis voor. Zoals de naam het al doet vermoeden is in deze reis alles inbegrepen. Of toch bijna alles.

All inclusive, waarom wel?

Klinkt aanlokkelijk toch, zo’n reis waarbij alles inclusief de prijs is? Het is een aantrekkelijke oplossing voor mensen die zich om zo weinig mogelijk details druk willen maken. Want de planning van de reis wordt in grote mate voor jou op voorhand al gemaakt: wanneer en waar je gaat eten, welke animatie je kunt volgen, waar je zult slapen en ga zo maar verder. In de prijs zit dan meestal ook eten, verblijf en entertainment inbegrepen. Een vakantie om eens écht te relaxen en te genieten.

Wat zijn de minpunten van all inclusive?

De uitgestippelde reis die we hierboven beschreven heeft ook zijn mindere kanten. Bij de maaltijden bijvoorbeeld is de kans klein dat er extra’s inbegrepen zijn. Hieronder verstaan we onder andere aangepaste maaltijden (dieet, vegetarisch….) en kleine snacks. Ook alcoholische dranken vormen wel eens een struikelblok: soms is er een bepaald bedrag aan alcohol inbegrepen, soms dien je die bij te betalen, zelfs aan tafel. Niet onbelangrijk als je uitgebreid wilt tafelen op zee. Let ook op welk soort animatie en extra’s inbegrepen zijn en welke niet. Vaak is de toegang tot het casino niet inclusief de prijs.

Zoek zelf

Om zeker te weten dat je niet voor verrassingen komt te staan, verzamel je best wat informatie uit allerlei bronnen: het internet, touroperators, vakantieboeken…. Zorg dat je weet wat je kunt doen en hoeveel je extra dient te betalen. Sluit onaangename verrassingen uit! Het moet uiteraard een leuke, ontspannen vakantie blijven.

Gerelateerde berichten

admin