Citytrip New York — 04 augustus 2008

New York wordt ook wel eens ‘the city that never sleeps’ genoemd. De stad leeft 24 uur op 24, zowel overdag als ’s nachts. Qua uitgaansleven kunnen maar weinig Amerikaanse steden tippen aan New York. Van gezellige bars over chique cocktailbars ultrahippe nachtclubs waar de beste dj’s ter wereld achter de draaitafel staan, New York heeft het allemaal.

The East Village

The East Village, van 14th Street tot Houston, staat bekend om zijn vele lokale bars, die tot in de vroege uurtjes openblijven, en zijn kleine muziekclubs. The Lower East Side is een hippe buurt die aan The East Village grenst en zich uitstrekt tot Chinatown. Het uitgaansleven is er gelijkaardig.

Soho

Soho is het ‘coolste’ deel van New York. Met zijn kleine, chique bars die modellen, mediafiguren en poseurs aantrekken. De gay scene concentreert zich rond Chelsea en de West Village, waar je ook tal van levendige jazzclubs aantreft. Gramercy, dat in de jaren’ 20 op de east side ligt, heeft een keun maar fijn aanbod cocktail- en loungebars. Als je een dure smaak hebt, breng dan eens een bezoekje aan de gesofistikeerde cocktail- en loungebars in Midtown en de Upper East en Upper West Side.

Nightclubs

De toegang tot sommige van de chiquere nachtclubs kan erg prijzig zijn. In veel hippe clubs heerst er een strikte dresscode. Clubs sluiten de deuren doorgaans rond 4 uur ’s morgens. Daarna kun je nog altijd terecht in een van de ‘after hour-clubs’, die openblijven tot zonsopgang. Tussen 4 uur en 8 uur ’s morgens mag er wel geen alcohol meer geserveerd worden. De minimumleeftijd om er te mogen drinken is 21.

De nightclub scene in New York is erg grillig. Clubs verdwijnen even snel als dat ze gekomen zijn. Tip: vraag aan een New Yorker wat op dat moment de ‘places to be’ zijn!

Bars

New York heeft een enorm aanbod bars, waaronder lokale bars en levendige Ierse pubs, maar ook trendy jetset-locaties. Bekende bars in Manhattan zijn onder meer Max Fish, Serena en Nublu.

Comedy

In de New Yorkse comedy clubs treden vaak top comedians op. Goede clubs zijn Caroline’s on Broadway, HA! Comedy Club NYC, Gotham Comedy Club en Dangerfield’s.

Jazzclubs

New York heeft ontelbaar veel jazzclubs. Een paar uitstekende clubs zijn The Blue Note, Iridium Jazz Club en Dizzy’s Club Coca Cola.

Gerelateerde berichten

admin