Citytrip New York — 04 augustus 2008

Als je het weer in New York wilt samenvatten, dan kan dat in één woord: onvoorspelbaar. Over het algemeen kun je aangenaam weer verwachten in het najaar en het voorjaar, koud weer in de winter en heet weer in de zomer. Maar als je je koffer pakt voor New York moet je je op alle weersomstandigheden voorbereiden.

Het weer in New York kan onderhevig zijn aan zware sneeuwstormen, hittegolven en lange periodes van droogte of neerslag. Het weer in New York is dus net zo spannend als de stad zelf!

De meeste inwoners zouden zeggen dat het voor- en het najaar de beste periodes zijn voor een bezoek aan de stad. De gemiddelde temperaturen zijn dan goed om door de stad te wandelen en aan sightseeing te doen. Central Park is op z’n best in de herfst, wanneer de bomen vol hangen met gekleurde bladeren.

Regen

Het regent relatief veel in New York. Bovendien kan het het hele jaar door regenen. November is de maand waarin het meeste regen valt, januari en februari zijn het droogst. Het hete zomerweer in New York wordt vaak onderbroken door hevige regenbuien of onweren.

Zomerweer in New York

De zomer zorgt in New York steevast voor een ontspannen, zwoele atmosfeer. Veel mensen komen buiten, in de parken vinden veel festivals en andere evenementen plaats. Verwacht je aan veel zonneschijn in de zomer! Gemiddeld schijnt de zon 9 uur per dag in de zomer. De warmste maand van het jaar is juli, met een gemiddelde maximumtemperatuur van 28°C. Afkoeling kun je zoeken in Central Park of op het strand in Coney Island of in Long Island.

Winterweer in New York

Het winterweer in New York kan erg koud zijn, maar tegelijkertijd is het ook een erg boeiende tijd voor een bezoek aan de stad. De stad is vooral erg mooi als de winterzon over het dikke sneeuwtapijt schijnt. New York kent vaak een echte witte Kerstmis. De kerstperiode is trouwens een van de beste om de stad te bezoeken. De vele lichtjes en decoraties in Manhattan zorgen voor spectaculaire beelden, die de vriestemperaturen snel zullen doen vergeten.

Gerelateerde berichten

admin