Citytrip New York — 11 augustus 2008

New York kan als een van de grootste steden van de wereld rekenen op de grootste musea ter wereld. In deze musea vind je kunst uit alle culturen en beschavingen met de nadruk op de Amerikaanse natuurlijk. Maar welke musea zijn niet te missen wanneer je New York bezoekt?

Ellis Island Immigration Museum

Dit museum is een eerbetoon aan de miljoenen immigranten die door de jaren via New York Amerika betraden. Het vertelt het verhaal over hoe deze immigranten opgevangen en verdeeld werden. Je krijgt in het museum aan de hand van foto’s een overzicht van de gebeurtenissen in de immigrantenhaven de laatste 100 jaar.

American Museum of Natural History

Dit museum is al open sinds 1869 en toont een collectie die uniek is in de wereld. Er is een permanente collectie historische voorwerpen, dieren en planten. Maar er zijn ook verschillende tijdelijke tentoonstellingen. Je kan dus iedere keer weer nieuwe voorwerpen en galerijen bezoeken.

Guggenheim Museum

Misschien wel het enige museum ter wereld waar het gebouw, een ontwerp van Frank Lloyd Wright, evenveel een museumstuk is als de inhoud. Het museum zet moderne schilderijen, sculpturen en films in de kijker. Het is wereldwijd beroemd om zijn permanente en tijdelijke tentoonstellingen.

Metropolitan Museum of Art

Maar liefst 2 miljoen kunstwerken kun je bezichtigen in dit groots museum. Je kan er wel een hele week in rondlopen maar zelfs als je maar 1 dag uittrekt om dit museum te bezoeken zal je onder de indruk zijn.

Museum of Modern Art

Dit museum biedt een brede waaier aan moderne kunst en doet dit al sinds 1929. Veel hedendaagse artiesten hebben als droom hun werken in dit museum te mogen tonen. Voor de liefhebbers van de moderne kunst is dit museum een must.

Lower East Side Tenement Museum

Opnieuw een museum over het leven van immigranten. Je kan hier aan de hand van een begeleide tour het dagelijks leven van de pas aangekomen immigranten in Amerika herbeleven.

American Museum of the Moving Image

Dit museum is een hommage aan moderne en klassieke film en televisie. Je kan er de geschiedenis en toekomst van de film zien. Daarnaast kan je ook de impact van deze media op onze cultuur en samenleving ondervinden.

New York Historical Society

In dit museum kan je de geschiedenis van New York ontdekken. Het huisvest talloze historische voorwerpen die rechtstreeks met New York verbonden zijn. Dit museum is een verplicht nummer voor iedereen die New York beter wil leren kennen.

Whitney Museum of American Art

Het Whitney Museum of American Art biedt het meest volledige overzicht van de Amerikaanse kunst van alle musea ter wereld. De permanente collectie bevat meer dan 12.000 schilderijen, beelden, prints, tekeningen en foto’s.

Cooper-Hewitt – National Design Museum

Dit is het enige museum in de Verenigde Staten dat volledig gewijd is aan historisch en hedendaags design en aan de invloed die design had op het dagelijks leven.

Gerelateerde berichten

admin