Citytrip Istanbul — 18 augustus 2008

Istanbul is een stad die toeristen erg graag bezoeken. Aangezien de stad al meer dan 2000 jaar oud is, kan je het beste een paar dagen inplannen om al dat moois in de stad een bezoekje te kunnen brengen. Maar omdat er zoveel is dat de moeite waard is om te bezoeken in Istanboel, zou je de weg wel eens kwijt kunnen geraken. Daarom vind je hier alle must-sees op een rijtje!

De Haghia Sofia, de parel van Istanboel

De Haghia Sofia, die ook wel ‘Aya Sophia’ genoemd wordt of ook nog bekend is als ‘De Kerk van de Heilige Wijsheid’ is een plek die je echt zeker moet bezoeken als je in Istanboel bent. Niet alleen omdat iedereen dat doet, maar het is een ontzettend mooi heiligdom. Een pareltje van de Byzantijnse architectuur dat echt de moeite waard is.

Het Paleis van Topkapi

Ook het Paleis van Topkapi is zeker de moeite waard: hier verbleven de sultans en hun harems tot in de 16de eeuw, om later hun intrek te nemen in het paleis van Dolmabahçe. Hier vind je manuscripten, Chinees porselein en prachtige juwelen. Om de harem te bezoeken, die tot wel 300 vrouwen huisvestte, heb je een apart kaartje nodig (en moet je nog een keer extra in de rij gaan staan ook).

Kapali Carsisi (Grand Bazaar)

Kapali Carsisi is de wereldberoemde overdekte bazaar van Istanboel, kom hierheen om te genieten van de couleur locale, maar ook om te proeven van alle lekkernijen die er verkocht worden. De ideale plek om een souvenir te kopen! Het is trouwens de bedoeling dat je overal afdingt bij de kraampjes.

Blauwe Moskee (Sultanahmet Camii)

Ook de Blauwe Moskee moet je zeker eens bezoeken als je een tijdje in Istanbul bent. De architectuur is adembenemend: overal waar je kijkt, zie je speciale blauwe tegeltjes en overal schijnt er blauw licht binnen. Erg mooi om te zien en zo weet je ook hoe de moskee aan haar naam komt. Vrouwen moeten zich, als ze binnen willen gaan in de moskee, volledig bedekken.

Misir Carsisi (Egyptische Bazaar)

De Egyptische Bazaar of Kruidenbazaar werd in de 17de eeuw gebouwd als een uitbreiding van de Nieuwe Moskee. De markt verwierf bekendheid met zijn oosterse kruiden en oliën, maar tegenwoordig worden er ook Turks Fruit, gedroogde vruchten, kaviaar en andere lekkernijen verkocht.

Basilicacisterne

Naar de basilicacisterne wordt soms wel verwezen als ‘het gezonken paleis’. Het is een enorme ondergrondse constructie die gebouwd werd om het grote Paleis van Istanbul van water te voorzien.

Gerelateerde berichten

admin