Citytrip New York — 21 augustus 2008

New York, dé mode-, feest- en wereldstad bij uitstek, moet je minstens één maal in je leven hebben gezien. Om je budget niet te veel te ruineren –de ‘place to be’ heeft nu eenmaal zijn (dure) prijs- stellen we je enkele (kosteloze) bezienswaardigheden voor.

1. Central Park

Central Park is het bekendste park van New York. En dat is niet zonder reden. Het park wordt wel eens vergeleken met een jungle met grote open groene ruimten en een onwaarschijnlijk natuurlijke schoonheid. Het staat dan ook in schril contrast met de luidruchtige stad die haar omsingelt. Begeleide wandeltours worden je er gratis aangeboden.

2. Staten Island Ferry

Een trip met de Staten Island Ferry mag niet op je ‘to do’-lijstje ontbreken. De ferry vaart tussen Battery Park en Staten Island onder meer langs het Vrijheidsbeeld, Ellis Island en de haven en dit geheel gratis. Het prachtige uitzicht over de stad krijg je er gratis bovenop.

3. Grand Central Station

Het Centraal Station van New York is je bezoek zeker waard. Je kan er namelijk de historische pracht van het gebouw, uiteraard kosteloos, aanschouwen.

4. New York Public Library

De openbare bibliotheek van New York huisvest niet alleen een indrukwekkende collectie boeken, maar is ook een knap staaltje van indrukwekkende architectuur. Opgericht in 1911 was het het grootste marmeren gebouw van New York. er vinden vaak tijdelijke tentoonstellingen plaats.

5. Federal Reserve Bank of New York

Mits reservatie krijg je geheel gratis een begeleid bezoek doorheen de Federal Reserve Bank of New York. Je kan er niet alleen kennismaken met wat de ‘federal reserve’ exact doet, je kan er ook de belangrijke rol van de bank in de globale economie ontdekken.

6. Times Square

Times Square staat bekend om zijn indrukwekkende lichtreclames. Aanrader is dan ook om dit plein na zonsondergang te bezoeken. Naast het aanschouwen van de gezellige drukte, kan je er er ook uitstekend dineren of een echte Broadwayshow bijwonen.

7. Rockefeller Center

Het Rockefeller Center huisvest maar liefst 19 gebouwen, waarvan 14 oorspronkelijke gebouwen in Art deco-stijl. Vanop het dak van het GE Building heb je bovendien een prachtig uitzicht over de Big Apple.

8. St. Patrick’s Cathedral

St. Patrick’s Cathedral is de grootste gotische katholieke kerk van New York. Ze biedt plaats aan maar liefst 2200 mensen en is alleen daarom al een indrukwekkende bezienswaardigheid.

9. The Cathedral Church of St. John the Divine

Minder bekend bij het grote publiek, maar ook je bezoek meer dan waard is de Cathedral Church of St. John the Divine. Deze kerk is namelijk de grootste gotische kathedraal ter wereld. Bovendien kom je er volledig tot rust in haar prachtige tuin met vredesfontein.

10. Chrysler Building

Het Chrysler Building, te vinden op Lexington Avenue, is als het ware een icoon van New York. Het beroemde Art deco-gebouw beschikt over een plafond met een adembenemende muurschildering die je gezien móet hebben.

Gerelateerde berichten

admin