Citytrip Barcelona — 22 september 2008

Ben je voor langere tijd in Barcelona of heb je de stad al meerdere keren bezocht en ken je de meeste bezienswaardigheden wel? Wil je toch nog nieuwe dingen ontdekken op je citytrip?

Geen nood dan, want in de omgeving van Barcelona is zoveel te doen dat je er gerust een paar weken kunt verblijven. Barcelona is de hoofdstad van Catalonië, een afwisselende regio met de Pyreneeën in het noorden en de Costa Blanca in het zuidoosten. De meeste delen van Catalonië kun je goed bezoeken als dagtrip vanuit Barcelona.

Montjuïc

De Montjuïc is een grote heuvel vlakbij Barcelona. De Olympische Spelen van 1992 vonden er plaats. Je kunt er nog altijd het stadion, Estadi Olímpic Lluís Companys, en de spectaculaire telecommunicatietoren van de beroemde architect Santioagoe Calatrava bewonderen. Je vindt er ook het Poble Espanyol, een Spaans dorp met typische gebouwen uit alle Spaanse regio’s.

Tibidabo

De Tibidabo is de andere heuvel die boven Barcelona uittorent. Hier geen Olympisch Stadion, maar wel een pretpark met leuke attracties, een schitterende kerk, de Temple de Sagrat Cor, en het allermooiste uitzicht over de stad.

Tarragona

Met de auto of de trein doe je iets meer dan een uur over de afstand Barcelona-Tarragona. Tarragona, gelegen ten zuiden van Barcelona, is een grote stad met mooi bewaarde Romeinse ruïnes, zoals bijvoorbeeld het bekende amfitheater. Verder is er ook een strand. Het vakantiestadje Salou met pretpark PortAventura ligt vlakbij.

Girona

De mooie middeleeuwse stad Girona ligt op een uur en een kwartiertje rijden van Barcelona, de trein doet er 1,5 uur over. Zeker een bezoek waard zijn het Cinema Museum, de Joodse wijk en de Romeinse baden. Girona is ook een goede uitvalsbasis voor een uitstap naar de Pyreneeën.

Olot

Olot is een stadje dat vooral bekend staat om zijn prachtig bewaarde vulkanische kraters. In een van de kraters staat zelfs een kerk, vanwaar je een prachtig uitzicht hebt. als je met het openbaar vervoer reist, kun je best naar Girona gaan en van daar de bus nemen. De bus stopt ook in Banyoles met zijn enorme natuurlijke meer en het middeleeuwse stadje Besalú met zijn straatjes en pleinen.

Figueres

Figueres is de geboorteplaats van de beroemde surrealistische schilder Dalí. De belangrijkste bezienswaardigheid is het Teatre-Museu Dalí, een museum met de grootste verzameling werken van de kunstenaar. Met de trein vanuit Barcelona bereik je Figueres in twee uur, met de auto in 1,5 uur.

Andorra

Met de auto ben je vanuit Barcelona in zo’n drie uur in Andorra, een van de kleinste landjes ter wereld. In Andorra kun je niet alleen goed skiën, maar ook shoppen. Profiteer van de goedkope, tax-free elektrische spullen en juwelen.

Montseny

Montseny is een nationaal park ten noorden van Barcelona. Je vindt er de hoogste bergen in het gebied ten zuiden van de Pyreneeën. Geniet er van de weidse uitzichten met watermolens, kastelen, oude muren en machtige bomen.

Montserrat

Montserrat is een van de populairste dagtrips vanuit Barcelona. Deze berg is een fantastische plek om even aan de drukte van de stad te ontsnappen. Je kunt er prachtige wandelingen maken, klimmen, of een bezoek brengen aan het beroemde klooster van Montserrat.

Skiën in de Pyreneeën

In de Pyreneeën liggen een aantal skioorden. Je kunt altijd je citytrip naar Barcelona combineren met een skivakantie!

Gerelateerde berichten

admin