Citytrip Praag — 02 oktober 2008

Praag is een uitstekende uitvalsbasis om andere delen van Tsjechië te bezoeken. Als je maar een paar dagen hebt om Praag te ontdekken, dan is het aan te raden in de stad te blijven. Maar wie iets meer tijd heeft, zou bijna dom zijn om zijn Tsjechische reiservaring niet nog uit te breiden.

Karlštejn

Karlštejn of het Karlstein is een populaire dagtrip vanuit Praag. Karlštejn is een groot gotisch kasteel uit de 14de eeuw. Om het uur vertrekt er een rondleiding met gids om bezoekers rond te leiden in de vele hallen, gangen en in de voormalige kasteelgevangenis. Breng ook een bezoek aan de kasteelwinkel en aan de wassen beelden van historische Tsjechische personen.

Brouwerijmuseum in Pilsen

Breng een bezoekje aan de stad die beroemd is als bakermat van de pils. De stad zelf is klein en charmant, maar het brouwerijmuseum zal bezoekers een geweldig beeld geven van hoe het Tsjechische bier eigenlijk gebrouwen wordt.

Kutná Hora

Kutná Hora staat op de werelderfgoedlijst van de Unesco. Ooit bevonden zich hier zilvermijnen en was het de zetel van de Tsjechische Koninklijke familie. In Kutná Hora staan enkele schitterende gotische kerken die een voorbeeld zijn geweest voor architectuur in heel Europa.

Český Krumlov

Een uitstap naar Český Krumlov is een van de populairste dagtrips vanuit Praag. Ook deze kleine stad staat op de werelderfgoedlijst van de Unesco. Je vindt er onder meer een historische stadskern met kasteel en barok theater. Český Krumlov is ook een belangrijk cultureel centrum met veel activiteiten en evenementen om de toeristen te entertainen.

Karlovy Vary

Karlovy Vary is een Boheems kuuroord, een van de beroemdste ter wereld, ook wel bekend onder de naam Karlsbad. Door de rijke geschiedenis van de stad is er ook heel wat te zien en te beleven. Karlovy Vary werd in 1522 immers al vermeld als kuuroord. In Karlovy Vary vindt jaarlijks een filmfestival plaats, maar de stad heeft ook al dienst gedaan als decor voor Hollywoodfilms.

Křivoklát-kasteel

Het Křivoklát-kasteel ligt in het midden van een uitgestrekt natuurgebied. Het stamt uit de 13de eeuw en werd oorspronkelijk gebruikt als jachtverblijf. Later werd het in gebruik genomen als gevangenis. De vele folterkamers zijn daar een overblijfsel van. In de loop der eeuwen is het kasteel verschillende keren afgebrand, maar het werd iedere keer heropgebouwd. Zowel geschiedenis- als architectuurfanaten zullen hun hartje hier kunnen ophalen.

Konopistekasteel

Op 50 kilometer ten zuidoosten van Praag ligt het Konopistekasteel. Dit kasteel werd beroemd als laatste verblijfplaats van aartshertog Frans Ferdinand van Oostenrijk. Oorspronkelijk was het kasteel een gotische versterking uit de 13de eeuw, maar later werd het herbouwd in de barokstijl. Ontdek het kasteel, de naburige dorpen, de ruïnes en zelfs een grot.

Nelahovezes

Nelahovezes is een dorpje op de linkeroever van de Moldau, op zo’n 25 kilometer van Praag. Het is vooral bekend om zijn renaissancistische kasteel in Franse stijl. In het kasteel staan nog tientallen kunstwerken van de rijke familie die het kasteel bezat. Zo vind je er onder meer werken van Rubens, Bruegel de Oude en Velazquez.

Turnov

Turnov is een stad die beroemd is om zijn glas- en ander ambachtelijk werk. Verder vind je er een hoop kerken, historische gebouwen en zelfs een kasteel.

Gerelateerde berichten

admin