Citytrip Londen — 14 oktober 2008

Londen krijg je al niet gezien in een paar dagen, maar wist je dat er ook buiten het stadscentrum enorm veel te beleven en te bezichtigen valt? Als je op zoek bent naar een alternatief voor het drukke Londen, is het geen slecht idee het ook eens wat verder te zoeken. Transport van Londen naar de voorsteden, het platteland of nabijgelegen steden is bovendien gemakkelijk, snel en redelijk geprijsd, dus wie houdt je nog tegen?

Windsor Castle

Windsor Castle ziet eruit als een echt sprookjeskasteel. Het gebouw alleen al neemt al 45.000m² in beslag. Het is ook het grootste bewoonde kasteel ter wereld. De Britse Queen Elizabet II brengt er veel weekends door. Willem de Veroveraar koos de locatie van het kasteel, ten westen van Londen. Al meer dan 950 jaar lang doet het kasteel dienst als koninklijke residentie.

Hoe geraak je er?
Treinen vertrekken om het halfuur van Vauxhall Station naar Windsor & Eton Central en komen op de terugreis aan in London Waterloo.

Oxford

Oxford University is de oudste universiteit in de Engelssprekende wereld, daterend uit de 11de eeuw. De universiteit heeft al verschillende Nobelprijswinnaars opgeleid, maar ook koningen, presidenten en eerste ministers, naast de vele wetenschappers, onderzoekers, artiesten, schrijvers en acteurs. Naast de verbluffende gebouwen van de universiteit, zijn ook de pubs en de winkels er geweldig.

Hoe geraak je er?
Treinen vertrekken van Oxford naar Paddington Station en doen minder dan een uur over de afstand.

RHS Wisley Garden

De Royal Horticultural Society’s Wisley Garden is een plek waar iedere tuinier inspiratie kan opdoen. De wereldberoemde plantencollectie is al meer dan 100 jaar in volle ontwikkeling. Er is altijd wel iets nieuws te zien of te horen. De grote tuin ligt in Wisley (Surrey) op ongeveer een uur rijden van de Britse hoofdstad. Het is een prachtige, rustgevende plaats voor een wandeling en een must-see voor tuiniers.

Hoe geraak je er?
Dagelijks zijn er verschillende treinen vanuit London Waterloo Station naar West Byfleet of Woking. Op weekdagen tijdens de zomer is er een speciale busdienst van Woking Station naar Wisley.

Brighton

Het Royal Pavilion in Brighton werd gebouwd door Geroge IV toen deze nog prins-regent was. Dit schitterende zomerhuis in Brits-Indische stijl is maar een van de vele trekpleisters in de mooie kuststad Brighton. Een wandeling over het kiezelstrand, rondslenteren langs de antiekwinkeltjes en boetiekjes op ‘The Lanes’, fish & chips eten op de lange Victoriaanse pier, Brighton heeft alles voor een perfect relaxdagje.

Hoe geraak je er?
Treins vertrekken om het kwartier van London Bridge of Victoria Station. Ze doen er ongeveer een uur over.

Bicester Village

In Bicester Village kan je shoppen tot je erbij neervalt. Als je al dacht dat Londen het Walhalla was voor exclusieve winkels, dan zal je in Bicester Village aangenaam verrast zijn. In dit grote outletcentrum vind je meer dan 100 boetieks van de bekendste Britse en Europese ontwerpers. De prijzen zijn er bovendien goedkoper dan op Bond Street of Fifth Avenue.

Hoe geraak je er?
Treinen naar Bicester North Station vertrekken dagelijks tot vier keer per uur vanuit London Marylebone. De reistijd bedraagt iets minder dan een uur.

Gerelateerde berichten

admin