Citytrip Londen — 16 december 2009

Als je met kinderen op citytrip naar Londen gaat, is het belangrijk dat je, om alles goed te laten verlopen, ook af een toe eens aan hen denkt. Kindvriendelijke activiteiten in Londen hoeven helemaal niet veel te kosten. Integendeel, ze kunnen ook gratis zijn.

Wisseling van de wacht aan Buckingham Palace

Niet alleen voor volwassenen, maar ook voor kinderen is dit een leuke belevenis. De troepen die Buckingham Palace bewaken worden iedere dag om 11.00 uur stipt vervangen door de nieuwe wacht. De ceremonie duurt maar liefst 45 minuten. Kinderen zullen zeker onder de indruk zijn van deze eeuwenoude traditie.

Science Museum

Het Science Museum met zijn vliegmachines, ruimtetuigen, oldtimers… vormt voor kinderen een hele wereld om te ontdekken. Er is zelfs een hele verdieping speciaal voor kinderen ingericht.

Natural History Museum

Alleen al de grote inkomhal van dit museum, waar een enorm skelet van een brontosaurus de wacht houdt, zal kinderen grote ogen doen trekken. Ook de walvissen en de vele andere dieren zullen kinderen zeker aanspreken.

National Army Museum

Dit museum is zelf misschien niet zo geschikt voor kinderen, tenzij ze heel erg geïnteresseerd zijn in het leger. Maar het museum heeft een fantastische speelhoek, waar kinderen zich een uur lang gratis kunnen uitleven. Kinderen kunnen er in een soldatentent in een ‘woud’ spelen, in soldatenuniform een fort bewaken, …

Parken van Londen

Londen staat bekend om zijn vele stadsparken. Grote stadsparken in Londen zijn St. James, Regents Park en Hyde Park. Er zal meer dan genoeg te beleven zijn voor de kinderen. De eekhoorntjes bekijken, het standbeeld van Peter Pan bezoeken in Hyde Park, met een roeiboortje een van de meertjes opgaan, de Diana Memorial Playground bezoeken in Kensington Gardens, enz.

Hamleys

De toegang tot deze speelgoedwinkel, een van de grootste speelgoedwinkels ter wereld, mag dan wel gratis zijn, maar als je hier met je kinderen binnenwandelt, zul je hier gegarandeerd met een lege portefeuille buitenwandelen.

Gerelateerde berichten

admin