Citytrip Brussel — 09 juni 2011
Shoppen in Brussel, een ontdekkingstocht

De Belgische hoofdstad Brussel is een boeiende winkelstad. Het is een stad die van alle markten thuis is. Of je nu op zoek bent naar trendy designkledij, graag rondsnuffelt op vlooienmarkten of je slag wilt slaan in de gekende winkelketens, in Brussel kan het allemaal.

De Nieuwstraat is de bekendste winkelstraat van Brussel. Je vindt er de bekendste winkelketens. Dit is dus de place to be voor een middagje shoppen. De Louizalaan is de winkelstraat waar topdesigners een vestiging hebben. Ook in de Antoine Dansaertstraat kan je een heleboel designwinkels terugvinden.

Een van de bekendste vlooienmarkten vind je op het Vossenplein in de volksbuurt De Marollen. De markt vindt iedere dag ‘s morgens plaats. Op zondagochtend vindt aan het Zuidstation de internationaal getinte Zuidermarkt plaats, een van de grootste markten van Europa.

Brussel is natuurlijk ook de plaats om typische Belgische souvenirs te kopen, bijvoorbeeld chocolade. Een bekende shoppinglocatie in Brussel zijn de Sint-Hubertusgalerijen, galerijen die reeds bestaan sinds de 19de eeuw.

 

Gerelateerde berichten

Leen