Citytrip Brussel — 10 augustus 2011
Brussel, het ontdekken waard!

Brussel is niet alleen de hoofdstad van België, maar fungeert de facto als Europese hoofdstad. Brussel onderscheidt zich als politieke wereldstad met verschillende Europese en internationale organisaties. Voor (multi-) nationale bederijven en zakenlui is Brussel “the place to be“.

Rondom het Schumanplein kan je tal van belangrijke gebouwen bewonderen: het Berlaymontgebouw, de hoofdzetel van de Europese Commissie, het Justus Lipsius-gebouw, het hoofdkwartier van de Raad van de Europese Unie…

Multicultureel schouwspel

Brussel is zeker geen saaie grijze stad, neen het vormt een multicultureel schouwspel waar Noord en Zuid, Oost en West in elkaar samen smelten.

Dit merk je aan de veelvuldigheid van wijken met hun typische buitenlandse invloeden. Specifieke culturen kan je ontdekken in: de Afrikaanse wijk Matonge, verscheidene Turkse en Marokkaanse buurten met hun winkelstraten en restaurants, de Portugese wijk in de buurt van het Flageyplein… Deze wijken bieden tegelijk tal van traditionele eetmogelijkheden.

Het Luxemburgplein staat garant voor geraffineerd eten en drinken. In de buurt rond de Beurs wacht een bruisend nachtleven.

Kunstliefhebbers kunnen hun hart ophalen in verschillende musea: van het museum voor Schone Kunsten tot het museum voor het Kostuum en de Kant. Dagelijks worden de meest uiteenlopende evenementen georganiseerd.

Fervente shopliefhebbers kunnen zich laten gaan in de meest gedifferentieerde winkelstraten. Voor een kleiner budget kan je terecht in de winkelstraten rond de Naamsepoort. De grotere winkelketens vind je hier onder andere aan de Elsensesteenweg. Ga je liever voor het “duurdere” werk? Dan kan je je hart ophalen in de Nieuwstraat.

Meer dan Manneken Pis alleen

Zoals je al gemerkt zal hebben is Brussel meer dan Manneken Pis alleen. Het is een bruisende stad die voor elk wat wils te bieden heeft en waar altijd wat te beleven valt.

Weer in Brussel

Brussel kent, net als de rest van België,  een gematigd zeeklimaat. De zomers zijn er gematigd tot warm, met als warmste maanden juli en augustus. De gemiddelde temperatuur bedraagt er dan zo’n 20°C. In de winter kan het er koud worden, met gemiddelde temperaturen van 3°C in de koudste maanden januari en februari. Het zal er dan ook regelmatig vriezen. Het weer in Brussel is erg wisselvallig. Het regent er regelmatig.

Bezienswaardigheden Brussel

De Belgische hoofdstad Brussel staat letterlijk vol met bezienswaardigheden. Van de Grote Markt met zijn magnifieke oude gebouwen (Stadhuis, Broodhuis) over de boeiende musea als de Koninklijke Musea  voor Schone Kunsten of het Stripmuseum tot sfeervolle wijken als de Marollen, de Brusselse volksbuurt, of de Afrikaanse wijk Matonge, Brussel is kleurrijk en veelzijdig. En natuurlijk mag het symbool bij uitstek van Brussel niet op het lijstje ontbreken: het Atomium met zijn negen bollen. Om nog maar te zwijgen van Manneken Pis, het beroemdste kleine beeldje ter wereld!

Gerelateerde berichten

Leen