Antalya — 14 juni 2011
Antalya, zonnige badplaats aan de Turkse Rivièra

Antalya is een stad en een populaire badplaats aan de Turkse Rivièra, gelegen op kliffen die boven de helderblauwe zee uittorenen. Niet alleen de stranden van Antalya behoren tot de aantrekkingsfactoren van de stad, maar ook het historische centrum met de gezellige pleintjes en straatjes en vele bezienswaardigheden.

Het oude centrum van Antalya, Kaleiçi, met zijn vele winkeltjes, terrasjes en markten, is werkelijk oergezellig. Het bekendste plein van de stad is het Cumhuriyetplein. Voor uitstekende visrestaurants kan je best naar de oude haven afzakken. In de stad kan je overblijfselen van verschillende beschavingen bewonderen.

De stranden van Antalya zijn werkelijk magnifiek. Deze stranden liggen wel niet vlakbij het stadscentrum, maar een paar kilometer daarbuiten. Tot de bekendste stranden behoren Konyaalti Beach en Lara Beach. Het water van de zee is er kristalhelder.

Wie ’s avond ook graag uit de bol gaat of graag blijft hangen op een gezellig terrasje, is in Antalya ook op de juiste plaats. De stad heeft een bruisend uitgaansleven dat voor ieder wel wat wils biedt.

Antalya ligt in een prachtige natuurlijke omgeving met laurierbossen, sinaasappel- en citroenplantages en heerlijk geurende pijnbossen. Antalya is echt een klein paradijs!

Gerelateerde berichten

Leen