Citytrip Lissabon — 14 juni 2011
Een citytrip naar het charmante Lissabon

De Portugese hoofdstad Lissabon heeft alles in huis om je een droom van een citytrip te bezorgen. Gelegen op de oevers van de Taag die vlakbij de stad uitmondt in de Atlantische Oceaan, heeft de stad een prachtige ligging. Verken de smalle straatjes, ga uit in de Bairro Alto en  ontdek de vele bezienswaardigheden die de stad rijk is.

Lissabon is een levendige stad waarin heden en verleden samensmelten. De stad kent een boeiend en woelig verleden als havenstad, maar heeft ook heel wat eigentijdse bezienswaardigheden die je zeker gezien moet hebben.In 1998 vond in Lissabon bijvoorbeeld de wereldtentoonstelling plaats, een gigantisch evenement waarvan je de sporen nog steeds kan bewonderen, onder andere in het Parque das Naçoes.

Lissabon was de bakermat van de beroemde Portugese ontdekkingsreizigers, waarnaar je veelvuldig verwijzingen tegenkomt in de stad. Urenlang kan je dwalen door de smalle straatjes in de oude wijken, terwijl je schitterende gebouwen als de Se Kathedraal en de Basilica da Estrela met een bezoek vereert.Vergeet zeker ook geen ritje te maken op tram 28, waarmee je een unieke en spectaculaire rit maakt naar het bovenste gedeelte van de stad.

Bezienswaardigheden in Lissabon

Als eeuwenoude havenstad die ooit de vertrekplaats was van de wereldberoemde Portugese ontdekkingsreizigers, heeft Lissabon heel wat bezienswaardigheden. Als je door de nauwe straatjes van de oude wijken dwaalt, zal je de ene schitterende kerk naast het andere imposante monument tegenkomen. Maar ook de overblijfselen van Expo ’98 zijn nog altijd een bezoek waard.

Weer Lissabon

Lissabon heeft een subtropisch-mediterraan klimaat met milde winters en hete tot warme zomers.  Het weer wordt er in sterke mate beïnvloed door de warme golfstroom. In de warme zomermaanden bedragen de gemiddelde maxima zo’n 27 à 28°C. Maar ook in de koudste wintermaanden schommelt de temperatuur nog rond 15°C. De zomers zijn er over het algemeen vrij droog, maar in de winter kan het er wel eens regenen.

Gerelateerde berichten

Leen