Citytrip Lissabon — 02 augustus 2011
Lekker eten voor een klein prijsje in Lissabon

Lissabon is een stad waar je voor een klein prijsje nog uitgebreid en lekker kan tafelen. De Portugese hoofdstad en haar omgeving staan vooral bekend om hun uitgebreide aanbod aan visgerechten. Het is een aanrader de Portugese keuken uit te proberen, maar ook internationale restaurants zijn er in overvloed te vinden.

In Lissabon vind je erg veel kleine familierestaurants waar je nog voor een klein prijsje heerlijk kan eten. Portugese specialiteiten die je zeker moet proberen als je in Lissabon bent, zijn onder meer gerechten met bacalhau (gedroogde en gezouten kabeljauw) of gegrilde sardines.

Ook desserts nemen een belangrijke plaats in in de keuken van Portugal.  Voorbeelden hiervan zijn flan of de cake pão de Ló. De beste traditionele Portugese restaurants vind je in de buurt Chiado.

De bekendste Portugese drank is porto. Deze sterke  zoete wijn wordt gefabriceerd in de buurt van Porto, maar ook in  Lissabon kan je er op veel plaatsen van proeven.

Voor het eten komen de obers vaak ongevraagd met hapjes of kleine voorgerechtjes aandragen. Als je dit niet wil, kan je het gerust weigeren.

Gerelateerde berichten

Leen