Val Thorens — 14 juni 2011
Skioord Val Thorens, zeker van sneeuw en plezier!

Val Thorens is een van de bekendste wintersportgebieden van Frankrijk. Het skidorp, het hoogste van Europa, maakt deel uit van het grotere wintersportgebied Les Trois Vallées. De pistes zijn zowel geschikt voor de beginnende als de gevorderde skiër, langlaufer en snowboarder. Val Thorens biedt werkelijk alles voor een gevarieerde wintersportvakantie.

Val Thorens ligt op een hoogte van 2300 meter, maar het hoogste punt van het skigebied bevindt zich op een hoogte van 3300 meter.

Doordat het zo hoog gelegen is, is Val Thorens erg sneeuwzeker. Van december tot mei kan je er zeker van zijn sneeuw aan te treffen.

Val Thorens maakt deel uit van het gigantische skigebied Les Trois Vallées, met meer dan 600 kilometer aan pistes het op een na grootste aaneengesloten skigebied ter wereld. Daardoor heb je er zeer veel mogelijkheden. In totaal kent Val Thorens zelf 140 kilometer aan pistes, zowel blauwe als rode en zwarte.

Naast klassieke pistes vind je er ook een heleboel off piste-trajecten, zowel voor skiërs als voor snowboarders. Er is ook een snowboardpark met een grote halfpipe.

Zoals het een goed wintersportoord beaamt, is ook het uitgaansleven in Val Thorens bruisend. De après-ski is er erg populair en je hebt veel keuze uit verschillende bars, cafés en andere uitgaansgelegenheden. Hier is het altijd feest!

 

Gerelateerde berichten

Leen