Val Thorens — 02 augustus 2011
Het weer in Val Thorens

Val Thorens ligt op een hoogte van 2300 meter en is daarmee het hoogst gelegen skioord van Europa. Dankzij die hoge ligging kan je in Val Thorens zeker zijn van sneeuw van november tot mei. Het klimaat in Val Thorens is een bergklimaat.

Een bergklimaat wordt gekenmerkt door strenge winters met veel sneeuw en koele zomers. In de winters valt er in Val Thorens, dat te boek staat als het hoogste skidorp in Europa, een dik pak sneeuw. Val Thorens is een van de meest sneeuwzekere skioorden van Frankrijk.

In de winter is het er overdag vrij koud, vooral ’s nachts koelt het er erg af, tot een paar graden onder het vriespunt. De gemiddelde maximumtemperatuur in de koudste maanden januari en februari bedraagt -1°C.

In de zomer is het hier ook aangenaam, met koel maar zonnig weer. Dan wordt de streek vooral bezocht door wandelaars en bergbeklimmers.

Gerelateerde berichten

Leen