Antalya — 11 augustus 2011
Bezienswaardigheden van Antalya

Antalya  is een populaire stad en badplaats aan de Turkse Rivièra, de kust aan de Middellandse Zee. Naast prachtige zandstranden en overweldigende natuurlandschappen in de omgeving, kan je in Antalya, en zeker in het oude centrum Kaleiçi heel wat bezienswaardigheden bewonderen, waaronder veel historisch erfgoed, want de stad is meer dan 2000 jaar oud.

Antalya heeft een schitterend oud centrum met gezellige winkeltjes, markten en terrasjes. Ook de pittoreske gerestaureerde vissershaven met zijn nauwe steegjes is een bezoek hier meer dan waard. De Triomfboog van Hadrianus is een deel van de middeleeuwse stadsmuur. Antalya was vroeger een stad waar Grieken en Armeniërs woonden. Deze hebben duidelijk hun sporen nagelaten. Nog steeds kan je er erg veel kloosters en kerken bewonderen.

Wie echt geïnteresseerd is in de oudheid, mag zeker het archeologisch museum niet missen. Dit is een van de boeiendste musea van het land, met maar liefst 14 expositiezalen. Ook de antieke steden Side, Aspendos, Termessos en Perge mag je niet missen.

Het symbool bij uitstek van Antalya is de gegroefde minaret of Yivile Minare. Deze vormt een deel van een moskee die sultan Keykobat in de 13de eeuw liet bouwen. Als je even wilt uitblazen in de schaduw, trek je best naar de parken van Atatürk of het Karaalioglupark.

De mooiste stranden van Antalya liggen buiten het stadscentrum. Tot de bekendste stranden behoren Konyalti Beach en Lara Beach. Antalya telt erg veel natuurlijke grotten die je als ‘amateurspeleoloog’ kan bezoeken.

Gerelateerde berichten

Leen