Citytrip Madrid — 17 augustus 2011
Citytrip naar het vurige Madrid

Madrid, de hoofdstad van Spanje, is ongetwijfeld een van de cultuurhoofdsteden van Europa. Als cultuurfanaat zal je in deze stad met zijn monumentale oude gebouwen en vele beroemde musea zeker je hartje kunnen ophalen. Maar ook als je uren wilt shoppen, het bruisende nachtleven wilt induiken of gewoon flaneren door gezellige straten en over de pleinen, is Madrid een must.

Spanje is een groot land met een hele verscheidenheid aan streken, maar in Madrid worden die allemaal verenigd. Madrid is echt een wereldstad. Zo vind je er bijvoorbeeld verschillende musea van topniveau, waaronder het Prado, een van de grootste musea ter wereld.

Nergens kan je beter flaneren dan in Madrid, een stad met maar liefst 5 eeuwen aan geschiedenis en de bijhorende magnifieke gebouwen, brede lanen, smalle steegjes en sfeervolle pleinen. Uren kan je door de Spaanse hoofdstad dwalen zonder je ook maar een moment te vervelen. Laar je meevoeren door de Madrilenen en kom terecht in de volkse, minder bekende wijken van de stad.

Lekker eten, gezellig een terrasje doen, uitgaan tot in de vroege uurtjes en shoppen tot bijna neervalt, ook dat staat allemaal op het programma in de opwindende Spaanse hoofdstad.

Weer in Madrid

Madrid kent een gematigd continentaal klimaat met grote temperatuurverschillen. In de zomer kan het er enorm heet worden, terwijl de winters er eerder aan de koude kant zijn. In de zomer stijgen de temperaturen er gemakkelijk tot meer dan 30°C, maar in de winter schommelen ze rond het nulpunt. Over het algemeen is Madrid wel een vrij droge bestemming. De hoeveelheid neerslag is er op jaarbasis eerder laag.

Bezienswaardigheden in Madrid

Madrid, de opwindende hoofdstad van Spanje, is een metropool waarin heden en verleden letterlijk samenvloeien. In en om Madrid liggen magnifieke gebouwen als het Palacio Real, El Escorial en de Catedral de la Almudena. Wereldberoemd is Madrid ook om zijn musea, waaronder een van de grootste musea ter wereld, het Museo del Prado. Andere bekende musea zijn het Museo Thyssen-Bornemisza en het Centro de Arte Reina Sofía. Daarnaast is Madrid natuurlijk ook de stad die bekend is om zijn prachtige stadsparken en karakteristieke volkswijken.

Gerelateerde berichten

Leen