Citytrip Madrid — 17 augustus 2011
Heerlijk tafelen in Madrid

Madrid is de ideale stad om kennis te maken met eten uit heel Spanje. Typische Spaanse gerechten als paella en tortilla vind je er wel op iedere menukaart. Ook tapasbars zijn er op iedere straathoek te vinden. Maar ook wie liever iets anders eet dan de Spaanse keuken, hoeft niet ver te zoeken. In deze wereldstad kan je bijna alles eten.

Naast typische Spaanse schotels die iedereen wel kent (paella, tortilla…) zijn er ook de specialiteiten die typisch zijn voor Madrid. Denk bijvoorbeeld aan de callos a la Madrileña, een hartig vleesstoofpotje of sopa de ajo, looksoep.

Net als in de rest van Spanje zal je ook in Madrid heel wat tapasbars vinden. Tapas zijn kleine gerechtjes of hapjes die je op ieder moment van de dag kan eten, vergezeld van een lekker drankje. Tapas kunnen heel uiteenlopend zijn. Enkele typische tapas zijn patatas bravas (gebakken aardappelen met pikante saus), chorizo (pikante salami), albondigas (gehaktballetjes), serranoham, olijven en calamares.

De Spanjaarden eten op andere tijdstippen dan wij. Lunch wordt er pas gegeten tussen 01.00 uur en 16.00 uur, terwijl met het avondeten meestal niet begonnen wordt voor een uur of tien. Het ontbijt is er meestal heel licht, met als uitzondering churros con chocolate, een typisch ontbijt van gefrituurd deeg dat je in chocoladesaus moet dompelen.

Gerelateerde berichten

Leen