Hammamet — 25 augustus 2011
Bezienswaardigheden van Hammamet

Hammamet is een van de populairste Tunesische badplaatsen. Het ligt in het noordelijke deel van het land, op een uurtje rijden van de hoofdstad Tunis. Hammamet staat bekend om zijn prachtige stranden, maar er is nog meer te zien. Wie het zonnekloppen even moe is, zal zich zeker nog niet vervelen in Hammamet.

Hammamet kan je opdelen in twee delen: het oude stadsgedeelte of de medina en het nieuwe stadsgedeelte. In de sfeervolle medina met zijn nauwe straatjes kan je onder meer op de soeks op zoek gaan naar een leuk souvenir. Hier vind je ook het Dar Hammamet Museum, een museum met traditionele kostuums en kleding.

Dar Sebastien is een prachtig huis gebouwd door een Roemeense miljonairsechtpaar. Pupput is een archeologische vindplaats waar  nog steeds overblijfselen van Romeinse thermen en mozaïeken te vinden zijn.

Hammamet zelf heeft dus niet heel veel bezienswaardigheden, maar het is ook een uitstekende uitvalsbasis om allerhande uitstapjes te maken.

Gerelateerde berichten

Leen