Hammamet — 25 augustus 2011
Hammamet, prachtige Tunesische strandbestemming

Hammamet, is een van de populairste Tunesische badplaatsen.  Het stadje ligt in het oosten van Tunesië aan de noordelijke zijde van de Golf van Hammamet. Dankzij zijn prachtige stranden is het een populaire bestemming bij zonnekloppers en watersporters. In Hammamet liggen de prachtigste resorts waar je alles tot je beschikking hebt, maar er valt ook heel wat te beleven!

Hammamet staat natuurlijk in de eerste plaats bekend om zijn mooie en uitgestrekte zandstranden. Je kan er heerlijk zwemmen, maar ook een heleboel andere watersporten doen, waaronder waterskiën, jetskiën, paragliden…

In Hammamet zelf is ook heel wat te beleven, al zal je er maar een beperkt aantal bezienswaardigheden aantreffen. In de oude medina vind je de soeks, de markten met hun kleine winkeltjes. Een specialiteit van Hammamet is jasmijn, overal vind je wel souvenirs die van jasmijn gemaakt zijn.

Vanuit Hammamet behoren tientallen uitstapjes tot de mogelijkheden. De Tunesische hoofdstad Tunis ligt op slechts een uurtje rijden van Hammamet. Populair zijn ook excursies naar het schiereiland Cap Bon met onder meer de levendige stad Kelibia. Andere leuke uitstapjes zijn de stadjes Douz, Tozeur en Sbeitla  en de reusachtige zoutvlakte Chott el Djerid.  Iets verder van Hammamet liggen de legendarische stad Carthago, het blauw-witte stadje Sidi Bou Saïd en de heilige stad Kairouan.

Gerelateerde berichten

Leen