Hammamet — 25 augustus 2011
Excursies vanuit Hammamet

Hammamet is een geliefkoosde zonbestemming aan de oostelijke Middellandse Zee-kust van Tunesië. Het staat bekend om zijn prachtige kust, waar zonnekloppers en watersporters zich helemaal op hun plaats zullen voelen. Ook de aantrekkelijke medina, de oude stad en de vele mooie plekjes maken van Hammamet een aantrekkelijke vakantiebestemming.

Een excursie die tot de mogelijkheden behoort is een uitstap naar Cap Bon, waar verschillende mooie stadjes gelegen zijn, waaronder Keilibia, en verschillende boeiende bezienswaardigheden, zoals de grotten van El Haouaria, die uitgehouwen werden voor de slaven.

Sbeitla, Douz en Tozeur zijn boeiende bestemmingen niet ver van Hammamet. Sbeitla is de moeite om zijn Romeinse site, Tozeur om zijn 14de-eeuwse medina en botanische tuinen en Touz om tapijten te shoppen. Ook een aanrader is een rit door de zoutvlakte Chott el Djerid.

Ook de Tunesische hoofdstad Tunis ligt op slechts een uur rijden van Hammamet. Je vindt er een prachtige medina met tal van mooie soeks en het Bardomuseum met zijn collectie Romeinse mozaïeken.

Andere steden  die zeker de moeite waard zijn voor een daguitstap zijn het antieke Carthago, het volledig wit-blauwe stadje © en Kairouan, een heilige stad van de Islam.

Gerelateerde berichten

Leen