Belek — 30 augustus 2011
Belek: genieten aan de Turkse Rivièra

Belek is een populaire badplaats, niet ver van Antalya gelegen aan de Turkse Rivièra. De plaats staat vooral bekend om zijn uitgestrekte stranden en de uitgebreide golfmogelijkheden. In de omgeving van Belek kan je ook indrukwekkende historische bezienswaardigheden bezoeken. Deze streek werd immers in de oudheid al bewoond.

Belek is een vrij nieuwe badplaats en bijna volledig aangelegd met de wensen van de toeristen in het achterhoofd. De grootste aantrekkingsfactor van Belek zijn de lange en brede zand- en kiezelstranden, die garant staan voor uren plezier. Zowel als zonneklopper als als actieve strandbezoeker kan je er de tijd van je leven hebben. Je hebt er de mogelijkheid verschillende watersporten te beoefenen.

Belek heeft moderne en erg luxueuze strandresorts, waar je als toerist echt in de watten gelegd wordt. Je vindt er een aantal van de beste hotels aan de Middellandse Zeekust van Turkije. Voor wie graag shopt, zijn er ook een aantal winkelcentra. Ten slotte staat Belek bekend als de golfplaats aan de Turkse Rivièra. Golfers hebben er de keuze uit een vijftal terreinen van wereldklasse.

In de omgeving van Belek liggen enkele prachtige natuurgebieden met erg afwisselende landschappen, van eucalyptuswouden over zandduinen met pijnbomen tot afgelegen stranden.

Net als in de andere badplaatsen, zal je de Turkse gastvrijheid in Belek zeker mogen ervaren. Een vakantie in Belek, dat staat voor puur genieten!

Gerelateerde berichten

Leen