Belek — 30 augustus 2011
Bezienswaardigheden van Belek

Belek is een vrij nieuwe stad die qua bezienswaardigheden niet zoveel te bieden heeft. De omgeving van de stad daarentegen heeft zoveel te bieden dat je je vakantie gemakkelijk gevuld  krijgt. Zowel wie houdt van de natuur als wie het meer heeft voor cultuur en geschiedenis zal hier erg boeiende bezienswaardigheden aantreffen.

Belek heeft een kilometerslang zandstrand, meteen de belangrijkste aantrekkingsfactor van het stadje. Maar natuurlijk is dit ook de golfstad van Turkije. Je hebt er keus uit maar liefst 5 internationaal bekende golfbanen.

Vlakbij Belek liggen enkele natuurgebieden met schitterende vegetatie: afgelegen strandjes, zandduinen begroeid met pijnbomen en eucalyptuswouden. Aan de stranden kan je zelfs de Caretta Caretta-schildpadden zien, die een meter lang kunnen worden.

Belek is een vrij nieuwe stad, maar in de omgeving ervan liggen enkele bezienswaardigheden die je zeker moet bezoeken als je geïnteresseerd bent in de oudheid. Zo kan je een bezoek brengen aan de historische ruïnes in Perge, het authentieke amfitheater in Aspendos, het best bewaarde oud-Romeinse theater. In de grote stad Antalya kan je zowel historische overblijfselen bewonderen en het archeologisch museum bezoeken als een dagje gaan shoppen.

Ook zeker een bezoek waard zijn de waterval van Manavgat, de waterval van Düden en Pamukkale, dat bekend staat om zijn witte kalksteenterrassen, een indrukwekkend natuurfenomeen.

Gerelateerde berichten

Leen