Bodrum — 01 september 2011
Bezienswaardigheden van Bodrum

Bodrum is een populaire havenstad aan de Turkse Westkust. De bekendste bezienswaardigheid is de middeleeuwse Petrusburcht, maar er zijn ook heel wat overblijfselen te bewonderen uit de oudheid. Daarnaast zijn er vanuit Bodrum verschillende uitstappen mogelijk naar de mooie steden en dorpjes in de buurt, waar ook heel wat interessant erfgoed te ontdekken valt.

Het symbool van Bodrum is de Petrusburcht, het middeleeuws kasteel dat waakt over de wondermooie baai van Bodrum. Dit werd in de 16de eeuw opgetrokken door kruisvaarders van de Orde van Malta. De bouw ervan ging van start in 1402. In het kasteel is tegenwoordig het Museum voor Onderwaterarcheologie gevestigd, dat al verschillende prijzen gewonnen heeft.  Het amfitheater is een andere getuige van het rijke verleden van Bodrum.

In Bodrum stond eeuwen geleden een van de klassieke wereldwonderen, namelijk het Mausoleum van Hallicarnassus (de oude naam van de stad). Van dat mausoleum blijven nu slechts de funderingen en enkele delen van beelden over. In de 15de eeuw werd het mausoleum immers door een aardbeving verwoest.

Bodrum heeft een mooie oude stad met witgekalkte huisjes, nauwe steegjes en een pittoreske vissershaven. De stad heeft een grote jachthaven en een levendige boulevard met veel gezellige terrasjes. Op de heuvels tussen Bodrum en Gümbet staan zes mooie, oude windmolens.

Gerelateerde berichten

Leen