Bodrum — 01 september 2011
Het weer in Bodrum

Bodrum is gelegen aan de zonnige Turkse Westkust. Het weer is hier het hele jaar door erg aangenaam, met temperaturen die hoog oplopen in de zomermaanden, maar nooit extreem zijn. De winters zijn er erg mild. In de zomer zal het ook zelden regenen in Bodrum. Het hoeft niet te verwonderen dat dit mediterrane klimaat veel toeristen aantrekt.

Bodrum kent een mediterraan klimaat. Dat betekent dat de zomers er lang en heet zijn, de tussenseizoenen (herfst en lente) warm en de winter kort maar zacht. In de zomer klimt het kwik gemiddeld tot maxima van 32°C. Er zal dan ook bijna geen regen vallen. In de zomer staat er doorgaans een aangenaam zeebriesje in Bodrum. Het klimaat in de zomer is er ideaal om te zwemmen, watersporten te beoefenen en te duiken.

Ook in de winters zijn de temperaturen mild, al is er dan amper sprake van toerisme. De gemiddelde maxima in de winter bedragen 14°C. In de lente en de herfst schommelen de  temperaturen rond 25°C, soms iets meer, soms iets minder. Wil je graag de omgeving verkennen, dan is dit weer vaak beter. Daarnaast zal het er dan ook minder druk zijn.

Gerelateerde berichten

Leen