Bodrum — 01 september 2011
Een ontspannen vakantie in het Turkse Bodrum

Bodrum is een van de populairste bestemmingen aan de Turkse Westkust. De stad is een populaire strandbestemming, maar staat ook bekend als dé partystad bij uitstek. Bodrum ligt aan een prachtige baai, een van de mooiste van het land, en heeft heel wat historische bezienswaardigheden in petto voor de toerist die ervan houdt ook wat cultuur op te snuiven.

Een vakantie in Bodrum, dat staat voor de ideale vakantie van strand, cultuur, lekker eten, winkelen en uitgaan. Het strand in Bodrum zelf is een kiezelstrand en niet zo groot, maar in de omgeving vind je echt schitterende stranden. Perfect dus voor de zonnekloppers en de waterratten. Je kan er heel wat watersporten beoefenen.

Bodrum bestaat al sinds de oudheid,  en daar kan je nog steeds heel wat sporen van terugvinden in de stad. Houd je eerder van shoppen, dan kan je in het charmante oude centrum van Bodrum tal van leuke winkeltjes ontdekken.

Ga je graag uit? Dan is een vakantie in Bodrum voor jou zeker een aanrader. De stad heeft een bruisend nachtleven met bars, terrassen met uitzicht op zee en openluchtdiscotheken, waaronder de danstempel Halikarnas.

Vanuit Bodrum is het ook mogelijk om allerlei uitstappen of excursies te maken. In de omgeving liggen verschillende steden met prachtig bewaarde ruïnes uit de oudheid. Maar je kan evengoed het plattelandsleven in de kleine Turkse dorpjes ontdekken, een ontspannende boottocht of een jeepsafari maken.

Gerelateerde berichten

Leen