Bodrum — 01 september 2011
Uitstappen vanuit Bodrum

In Bodrum zelf valt veel te beleven en bezichtigen, maar je kan ook uitstappen of excursies maken naar een van de prachtsteden in de buurt, naar een idyllisch Turks dorpje, of om de schitterende natuur in dit deel van Turkije te ontdekken. Je hebt er dus de keuze uit een heel aanbod van zowel culturele als actieve excursies.

Ben je geïnteresseerd in de geschiedenis, dan is een uitstap naar Efeze, met zijn gereconstrueerde Romeinse ruïnes iets wat je zeker niet mag missen. Ook de antieke steden Didyma, Milete en Priene zijn gemakkelijk te bezichtigen vanuit Bodrum.

Pamukkale is  bekend om zijn sprookjesachtige witte kalksteenterrassen gevuld met water. Deze zijn meer allemaal toegankelijk, maar dat neemt  niet weg dat het uitzicht over de terrassen nog steeds overweldigend is. De kleurrijke Milasmarkt is een aanrader als je veel souvenirs wilt aanslaan. Milas is het tapijtencentrum van de streek. Hier kan je nog een erg kwaliteitsvol tapijt voor een scherp prijsje aan de haak slaan.

Wil je de omgeving op een originele manier verkennen, dan is een jeepsafari of een boottocht een aanrader. Het is ook de moeite een van de rustige dorpjes in de omgeving te bezoeken, zo krijg je het echte Turkije pas te zien.

Recht tegenover Bodrum ligt het kleine, Griekse eiland Kos. Een eiland met een schitterend heuvelachtig landschap en schilderachtige dorpjes. Vanuit Bodrum kan je gewoon een boot nemen naar het eiland.

Gerelateerde berichten

Leen