Kusadasi — 02 september 2011
Bezienswaardigheden van Kusadasi

Kusadasi is een populaire badplaats aan de Westkust in Turkije. De stad wordt in de eerste plaats geassocieerd met zon, zee en strand en discotheken maar er valt ook heel wat te zien, zowel in Kusadasi zelf als in de nabije omgeving.

Kusadasi ontleende zijn naam aan het duiveneilandje dat er voor de kust ligt. In Kusadasi vind je naast een fraaie jachthaven ook een vissershaven en een gezellig drukke boulevard met wandelpromenade. In de sta ligt ook de karvanserai, een gebouw dat ooit dienst deed als markt, stapelplaats en logiesgelegenheid en opgetrokken werd door de Ottomanen. Nu worden er Turkse spektakelavonden georganiseerd.

Guvercin Ada is een van de bekendere bezienswaardigheden van de stad. Op deze fotogenieke plek vind je een kasteel en en oud garnizoen terug. Tot de bezienswaardigheden van Kusadasi behoren natuurlijk ook de zandstranden met helderblauw zeewater. Iets buiten Kusadasi ligt Long Beach, een strand dat erg geschikt  is voor kinderen.

Kusadasi ligt niet ver van enkele antieke steden, zoals Efeze en Pergamon, waar architectuurliefhebbers hun hart kunnen ophalen. In de buurt liggen ook drie geweldige waterpretparken.

Gerelateerde berichten

Leen