Kusadasi — 02 september 2011
Excursies vanuit Kusadasi

De populaire badplaats Kusadasi in Turkije en trekt jaarlijks heel wat zonnekloppers aan. Kusadasi is echter niet alleen een goede bestemming voor wie enkel wil genieten van water en strand of uitgaan, maar ook voor de actievere vakantieganger of de toerist die graag cultuur opsnuift.

Kusadasi is een ideale uitvalsbasis voor al wie geïnteresseerd is in de meer dan 5000 jaar oude geschiedenis van de streek en de archeologische vondsten die hieraan verbonden zijn. Excursies naar de oude cultuursteden in de omgeving zijn heel populair. Zo kan je bijvoorbeeld een uitstap naar Efeze maken, een magnifieke stad met ruïnes die nog erg intact zijn. De Artemistempel was een van de zeven oude wereldwonderen. Ook Priene, Milete en Didyma, drie Griekse steden uit de oudheid, zijn meer dan de moeite waard.

Een excursie naar een of meerdere van de schilderachtige dorpjes in de omgeving laat je het dagelijkse Turkse leven van nabij ervaren. Ook leuk is de kleurrijke markt van Tire, waar je het ambachtelijke marktleven ontdekt en heerlijke verse producten kan inslaan.

Enorm geliefd zijn ook de jeepsafari’s waarbij je in een jeep door de prachtige landschappen in de omgeving van Kusadasi rijdt. Ook een boottocht behoort tot de mogelijkheden. Soms krijg je dan zelfs dolfijnen te zien. Niet ver van Kusadasi liggen ook drie waterparken, een uitstap waar zeker ook de kinderen van zullen genieten. Vanuit Kusadasi is het ook mogelijk een uitstap naar het Griekse eiland Samos met zijn afwisselende natuurlandschappen te maken. Dit ligt op twee uur varen.

Gerelateerde berichten

Leen