Kusadasi — 02 september 2011
Het weer in Kusadasi

Dat Kusadasi, gelegen aan de Westkust van Turkije, zo populair is bij toeristen, heeft in grote mate te maken met het klimaat. Het zomerseizoen duurt er lang en de zon schijnt er hevig.

Het hoogseizoen in Kusadasi duurt ongeveer van april tot oktober, precies de periode waarin we in Kusadasi kunnen spreken van zomer. Kusadasi is een van de warmste plekken van heel Turkije. Het weer is er over het algemeen aangenaam en warm.

De stad kent vele uren zonneschijn voor het grootste deel van het jaar. De gemiddelde temperaturen in de zomermaanden bedragen 32°C, maar deze kunnen ook nog hoger oplopen. Het zal er zelden regenen.

Ook in de herfst en de lente is het weer in Kusadasi erg mild. Ook dan komen er nog steeds veel toeristen om te profiteren van het aangename weer en te zonnen. De winters zijn er aangenaam, maar in deze periode is Kusadasi maar heel dunbevolkt.

 

Gerelateerde berichten

Leen