Kusadasi — 02 september 2011
Kusadasi, populaire badplaats aan de Turkse Westkust

Kusadasi is een badplaats aan de Turkse Westkust, het noordelijke deel van de Turkse kust. Het is een van de populairste toeristische trekpleisters aan deze kust. Naast de prachtige zandstranden vind je er tal van hotels, winkels, bars en restaurantjes.

Ooit was Kusadasi een vissersdorpje, nu is het een razend populaire bestemming voor Europeanen die op zoek zijn naar strand, zee en fantastisch weer. De stranden zijn er prachtig. De meest geliefde stranden zijn Ladies Beach en Silver Beach. Aan de aantrekkelijke wandelpromenade zal je tientallen winkeltjes en visrestaurants terugvinden. Kusadasi heeft een bruisend nachtleven, heerlijke restaurantjes, mogelijkheden tot watersporten en golfen.

Excursies die je kan ondernemen zijn onder meer een excursie naar de oude stad Ephese met zijn spectaculaire ruïnes of naar de oude stadjes Milete en Priene. In de Caravanserai van Kusadasi kan je Turkse spektakelavonden meemaken.

Keuze van accommodatie te over in Kusadasi: er liggen tientallen hotels en appartementen, het ene al chiquer dan het andere. Zowel de reiziger met een goedgevulde beurs als de budgetreiziger zullen er zeker iets naar hun gading vinden.

Gerelateerde berichten

Leen