Marmaris — 02 september 2011
Bezienswaardigheden van Marmaris

Marmaris is een stad die ontstaan is uit Phykos, een belangrijke handelsstad in de oudheid. Uit die periode blijven er echter geen overblijfselen over. Marmaris heeft niet zoveel historische bezienswaardigheden, maar in de omgeving vind je er des te meer.

In Marmaris vind je dus geen overblijfselen uit de oudheid terug. De enige historische bezienswaardigheden van betekenis zijn het 15de-eeuwse kruisridderslot, de Kale, waarin nu een museum over de geschiedenis van de stad gevestigd is, de 18de-eeuwse Ibrahim Pasa-moskee en de 16de-eeuwse karavaserai die nu dienst doet als winkelcentrum.

De uitgestrekte stranden en de met naaldbomen begroeide bergen maken van Marmaris echter een erg aantrekkelijke plaats aan de Egeïsche kust. De jachthaven van de stad is bovendien de grootste van Turkije. Aan de scheepswerf, Bogas, kan je zien hoe gülets of klassieke houten schepen gebouwd worden.

Duikers kunnen een bezoek aan Aquarium Bay absoluut niet overslaan. Onderwater krijg je er indrukwekkende grotten en prachtig begroeide zeewanden te zien. Vanuit Marmaris zijn uitstappen mogelijk naar onder  meer Pamukkale met zijn indrukwekkende kalksteenterrassen, Kaunos met zijn uitgehouwen rotsgraven, de klassieke stad Efezee, het schildpaddeneiland Dalyan en naar het Griekse eiland Rhodos.

Gerelateerde berichten

Leen