Marmaris — 02 september 2011
Uitstappen vanuit Marmaris

In de unieke badplaats Marmaris is het fijn vertoeven, maar je kan ook leuke en boeiende excursies maken naar indrukwekkende bezienswaardigheden, steden en natuurlijke aantrekkingsfactoren in de omgeving. Een ding is zeker: je zal je er niet gauw vervelen!

De Zuid-Egeïsche kust, waaraan Marmaris gelegen is, staat bekend om zijn prachtige baaien die omringd worden door pijnboombossen. Naast Marmaris liggen er een aantal andere badplaassen in de omgeving, die zeker ook een bezoek waard zijn, zo bijvoorbeeld Içmeler en Turunç. En vergeet zeker niet een bezoek te brengen aan het schildpaddeneiland Dalyan, waar je samen met de schildpadden op het strand ligt te zonnen.

Een populaire uitstap vanuit Marmaris is een excursie naar Pamukkale. Deze plaats staat bekend om zijn indrukwekkende witte kalksteenterrassen. Ook de antieke steden Kaunos, met zijn goedbewaarde rotsgraven en Efeze met zijn imposante ruïnes zijn geliefde excursies vanuit Marmaris. Het Griekse eiland Rhodos, met zijn gevarieerde landschappen, ligt trouwens ook op maar 2,5 uur varen.

Voor de avontuurlijke geesten zijn een jeepsafari, een rafting en een duikinitiatie echte aanraders, allemaal leuke excursies die mogelijk zijn vanuit Marmaris. Ook erg leuk en ontspannend is een boottochtje. Vanuit de jachthaven van Marmaris, de grootste van Turkije, zijn meerdere excursies per boot mogelijk.

Gerelateerde berichten

Leen