Marmaris — 02 september 2011
Marmaris, prachtige badplaats aan de Egeïsche kust

Marmaris is de badplaats bij uitstek aan de Egeïsche kust van Turkije. De strandstrook ligt er op een paar kilometers van het centrum verwijderd, maar de stad biedt een ruime waaier aan watersportmogelijkheden aan, heeft de meest mondaine luchthaven van het land en gezellige nauwe straatjes waarin je kunt ronddwalen en leuke winkeltjes ontdekken.

Marmaris is een schitterende badplaats aan de Egeïsche kust. Marmaris biedt de perfecte combinatie van het echte Turkse leven en schitterende zandstranden. In de baai van de stad ligt de grootste en meest mondaine jachthaven van het land.

De badplaats ligt aan een grote baai met kristalhelder water en wordt omringd door dennenwouden en steile heuvels. De stad heeft een mooi oud centrum, een brede promenade met palmbomen en vele uitgaansmogelijkheden.

Marmaris kent een lange en boeiende geschiedenis. In de oudheid was de stad, toen Phykos geheten, een belangrijke handelsstad op de route van Anatolië via Rhodos naar Egypte. Toch is er niets meer te zien van bezienswaardigheden uit de oudheid.

De stranden bij Marmaris lopen langzaam af in de zee, waardoor ze uitermate geschikt zijn voor families met kinderen. Bovendien heeft Marmaris een bruisend uitgaansleven met een ruim aanbod aan bars en clubs.

Gerelateerde berichten

Leen