Marmaris — 02 september 2011
Een heerlijke vakantie in Marmaris

Marmaris is een populaire badplaats, gelegen aan een ronduit schitterende baai aan de Egeïsche kust van Turkije. Marmaris staat bekend om zijn aantrekkelijke stranden en aangename klimaat, maar ook om zijn swingende uitgaansleven. Toch kan je er tijdens een vakantie ook nog kennis maken met het echte Turkse leven.

Marmaris ligt aan een grote baai met kristalhelder water. Geen wonder dat het een een geliefde strandbestemming is dus. Jaren geleden kwam de Turkse jetset hier al het mooie weer maken, maar nu is het stadje ook ontdekt door de westerse toeristen. Je kan er ook veel watersporten beoefenen, bijvoorbeeld duiken, snorkelen, surfen en wildwaterrafting.

Marmaris heeft een gezellig oud centrum met een bazaar. In dit deel van Marmaris ligt ook ‘Bar Street’,  een straat met uitgaansgelegenheden, van bars tot nachtclubs. Marmaris kent een bruisend nachtleven met voor ieder wat wils. Ideaal voor een vakantie dus.

Vanuit Marmaris zijn allerhande excursies mogelijk, naar steden met boeiende historische bezienswaardigheden, zoals Efeze en Kaunos met hun goedbewaarde ruïnes. Ook Pamukkale met zijn witte kalksteenterrassen, schildpaddeneiland Dalyan en Rhodos, het Griekse eiland met zijn gevarieerde landschap, zijn meer dan de moeite waard.

Gerelateerde berichten

Leen